ندای لرستان
از کود رنگی تا اسپری قرمز؛ گول هندوانه های قرمز را نخورید
شنبه 23 تير 1397 - 15:56:43
لر آنلاین - از کود رنگی تا اسپری قرمز؛ گول هندوانه های قرمز را نخورید
نوشته شده توسط مدیر سایت در تاریخ: 96/04/10
برخی افراد سودجو قبل از چیدن هندوانه، در کانال‌های ورودی آبی که به پای بوته هندوانه می‌رسد از مواد غیرمجاز قرمز رنگی که احتمالا از ترکیب نوعی کود رنگی تهیه می‌شود استفاده و به این ترتیب آب را قرمز می‌کنند و سپس آبیاری را قطع می‌‌کنند. در این مدت رنگ‌ به همراه آب وارد ریشه و سپس آوندهای محصول شده و سبب رنگی شدن هندوانه می‌شود.
خطر در کمین :!
کارشناسان و متخصصان علوم غذایی اتفاق نظر دارند استفاده از رنگ‌های شیمیایی در میوه‌ها و محصولات جالیزی پدیده‌ای ناشناخته، غیرعلمی، غیربهداشتی و مغایر با سلامت انسان است.
این رنگ‌ها با ورود به بدن به صورت رادیکال‌های آزاد درآمده و موجب انهدام سلول‌های سالم و تکثیر سلول‌های بیمار و در نهایت بروز تومورهای بدخیم و سرطان می‌شود و اگر همراه این رنگ‌ها، فلزات سنگین هم وارد بدن شود، در استخوان‌ها و بافت‌های بدن انباشته و سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به انواع عفونت‌ها می‌شود.
آسیب های محیط زیستی
معضل دیگر آن‌که همین مواد رنگی محلول در آب می‌تواند بعد از مدتی در خاک نفوذ کرده و سبب تغییرات ساختاری و شیمیایی خاک و بافت گیاهی منطقه شود. خیار، گوجه فرنگی، گرمک، طالبی و خربزه از جمله محصولات جالیزی است که احتمال آسیب پذیری و آسیب زایی آنها زیاد است.
بحث قرمزی غیرعادی هندوانه ها در بخشی از زمین های کاشت هندوانه لرستان ابتدا در حد یک شایعه در یکی از جلسات شورای سلامت استان مطرح شد تا موضوع برای بررسی به جهاد کشاورزی ارجاع شود و حال این بحث به واقعیت پیوسته است .
گزارش خیرنگار مهر در خرم آباد :
علی اکبر یاراحمدی با اشاره به برخی گزارشها در زمینه استفاده از مواد شیمیایی در هندوانه ها، بیان داشت: ما پیگیری هایی در این زمینه انجام دادیم که هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است .
وی ادامه داد: در این پیگیری ها برخی گزارش ها وجود دارد که تعدادی از هندوانه کاران لرستانی از نوعی کود شیمایی استفاده می کنند که برای برداشت محصول حداقل باید یک هفته زمان از آبیاری کود بگذرد و سپس این محصول وارد بازار مصرف شود ولی متاسفانه این زمان از سوی صیفی کاران رعایت نمی شود .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با تاکید بر اینکه این نوع کود باعث قرمز شدن رنگ هندوانه می شود، تصریح کرد: این در حالیست که استفاده از این نوع کود شیمایی هیچ گونه تاثیری در طعم هندوانه ندارد .
به هر حال هر چند در گزارش دانشگاه علوم پزشکی به طور مختصر به این موضوع اشاره شده است اما به نظر می رسد همین اشاره نیز خود دلیلی محکم بر رنگ واقعیت بخشیدن به شایعه هندوانه های قرمزی است که موجب ارائه گزارش هایی از سوی مردم به دانشگاه علوم پزشکی شده بود .

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/33454/از-کود-رنگی-تا-اسپری-قرمز؛-گول-هندوانه-های-قرمز-را-نخورید
بستن   چاپ