ندای لرستان
فرجام سیاه سیمان پلدختر
دوشنبه 28 خرداد 1397 - 12:35:39
لر آنلاین - خرم آباد - احداث کارخانه سیمان سال 85 با اشتغالزایی سه هزار نفری در شهرستان پلدختر تصویب و در سال های گذشته اخبار متفاوتی درخصوص پیشرفت کارخانه منتشر شد اما دادستان خرم آباد امروز به این اخبار ضد و نقیض پایان داد و اعلام کرد 100 هکتار اراضی اجرای طرح اعاده شده است.
به گزارش ایرنا خبرها حاکی از آن بود که کارخانه سیمان پلدختر با اختصاص 579 میلیارد اعتبار ریالی و 53 میلیون یورو اعتبار ارزی در پلدختر احداث می شود؛ کارخانه ای که سه هزار و 500 شغل ایجاد می کرد و با احداث آن خیل جوانان بیکار راهی مسیر کسب درآمد می شدند.
پس از اظهارنظرهای فراوان در خصوص همکاری نکردن بانک عامل در ارائه تسهیلات لازم، این کارخانه پس از 12 سال به سرانجام نرسید.
طرحی که در ابتدا امیدواری شگرفی میان مردم ایجاد کرد اما رفته رفته همچون سیمان سردی بر دل مردم نشست و امیدها نسبت به آن کمتر و کمتر شد.
سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی پارسال در اظهار نظری گفت: برای راه ‌اندازی و تعیین تکلیف کارخانه سیمان پارسیان پلدختر که پس از گذشت سال‌ ها به یکی از مطالبه جدی تبدیل ‌شده بیش از مدت یک سال است که از طریق بانک مسائل پیگیری می ‌شوند تا شاید تسهیلاتی از سوی بانک ملی در نظر گرفته شود.
وی تعلل بانک عامل در پرداخت تسهیلات ارزی را مانع اصلی پیشرفت این طرح بزرگ تولیدی استان لرستان دانست و افزود: مذاکرات و پیگیری ‌های انجام ‌شده به سمت فاینانس رفت تا از طریق بیمه هرموس و یک بانک آلمانی بتوان سرمایه‌ گذار این طرح را جذب کرد.
در حالی که قرار بود سیمان پلدختر به یکی از بزرگترین کارخانجات سیمان غرب کشور تبدیل شود، رفته رفته اعلام پیشرفت فیزیکی طرح در 15 تا 20 درصد متوقف شد و سخن از همکاری نکردن بانک عامل به میان آمد.
استاندار پیشین لرستان نیز اسفندماه 92 با بیان اینکه کارخانه سیمان پلدختر در سال 93 اجرایی خواهد شد، گفته بود: بانک ملی به عنوان یکی از بانک های عامل و تامین کننده تسهیلات این طرح مشکلات راه دسترسی به این طرح را از موانع اجرایی کارخانه سیمان پلدختر عنوان می کند لذا استانداری تامین زیرساخت ها و احداث راه دسترسی این طرح را برعهده گرفته است.
استاندار سابق لرستان همچنین عنوان کرده بود: سرمایه گذار طرح احداث کارخانه سیمان پلدختر آماده است و هیات مدیره بانک ملی برای پرداخت تسهیلات این طرح به سرمایه گذار موافقت کرده است.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی نیز 25 بهمن پارسال اعلام کرد: سرنوشت کارخانه سیمان شهرستان به نظر کمیته فنی بانک ملی بستگی دارد.
سید حمیدرضا کاظمی افزود: تکمیل طرح کارخانه سیمان پلدختر نزدیک به یک دهه بلاتکلیف مانده بود که با پیگیری‌ های انجام ‌شده تامین فاینانس آن در این شرایط جدید اقتصادی در دستور کار قرارگرفته است.
وی گفت: نظر بانک ملی به‌عنوان بانک عامل این است که طرح توجیه اقتصادی ندارد و هم‌اکنون با توجه به تامین فاینانس و متعهد شدن سرمایه‌گذار آلمانی مبنی بر خرید 60 درصد تولید کارخانه، شرایط جدیدی ایجاد شده است.
** 100 هکتار زمین طرح به بیت المال بازگشت
دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان روز گذشته در گفت و گو با خبرگزاری میزان از بازگشت زمین این طرح به بیت المال خبر داد و گفت: یکصد هکتار از اراضی ملی شهرستان پلدختر که برای احداث کارخانه تولید سیمان در قالب قرارداد اجاره واگذار شده بود به علت عدم اقدام موثر در اجرای طرح به دولت اعاده شد.
سعید رازانی علت این ورود را عدم اقدام مناسب مجری طرح عنوان کرد و افزود: بدلیل اینکه بعد از سپری شدن ده سال اقدام موثری برای اجرای طرح صورت نگرفته بود قرارداد مذکور فسخ و زمین ها به دولت اعاده شد.
وی اظهار داشت: بدیهی است دستگاه قضایی همچون گذشته از همه سرمایه گذاران و تولید کنندگان حمایت می‌ کند ولی در قبال کسانی که هکتارها زمین برای اجرای یک طرح تصرف کرده اما اقدام قابل قبولی نداشته اند طبق موازین قانونی رفتار خواهد کرد تا از این طریق زمینه برای تولیدکنندگان و کارآفرینان آتی فراهم شود.
** فعالیت کمرنگ کارخانه های سیمان کشور دلیل عدم تخصیص تسهیلات طرح
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این باره به ایرنا گفت: بانک ملی به عنوان بانک عامل طرح اظهار داشته به دلیل اینکه کشور از کارخانه های سیمان اشباع شده و واحدهای فعلی با تمام ظرفیت کار نمی کنند، احداث کارخانه سیمان پلدختر توجیهی ندارد.
محمدرضا صفی خانی افزود: طرح حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و اقدامات زیرساختی، تثبیت و ساختمان سازی آن انجام شده بود اما اقدامات برای دریافت تسهیلات و فاینانس بی نتیجه ماند.
به گفته وی درصورت بازپس گیری زمین از سرمایه گذار، کمیسیون قیمت گذاری ساختمان سازی و اقدامات انجام شده طرح، توسط جهاد کشاورزی و امور اراضی برگزار می شود.
امروز که اجرای طرح سیمان پلدختر از هاله ابهام خارج شد و مهر نافرجامی بر آن ثبت شده باید پرسید چرا مسئولان امر در زمان تصویب چنین طرح های بزرگ و سرنوشت سازی شرایط و چشم اندازهای چند ساله را در نظر نمی گیرند تا روح و روان مردم دهه ها درگیر این طرح ها نشود.
سرنوشت کارخانه سیمان خرم آباد محکوم به فنا شد تا بار دیگر جوانان بیکار استان لرستان پشت درهای بی برنامگی ها بمانند.
از طرفی چرا با بی برنامگی مدیران، یک سرمایه گذار باید ده ها سال بدون حصول نتیجه و حتی ضررکردهای مالی بلاتکلیف باشد تا درنهایت به یک مبلغ منفی برای محیط کسب و کار تبدیل شود یا اگر این سرمایه گذار از ابتدا اهلیت نداشت چرا با طرح آن موافقت شد؟
7269/3022

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/29210/فرجام-سیاه-سیمان-پلدختر
بستن   چاپ