ندای لرستان
معاون حفاظت محیط زیست:
برآورد دقیق از آمار وحوش لرستان مطابق با روش‎های نوین علمی وجود ندارد
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 1:57:57 AM
ایسنا
لر آنلاین - معاون اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: برآورد دقیق از آمار وحوش استان مطابق با روش‎های نوین علمی وجود ندارد.
نبی‎الله قائدرحمتی   اظهار کرد: از چالش‎های تنوع زیستی و حیات وحش استان می‎توان به نبود تجهیزات و نیروی دامپزشک در قرنطینه حیات وحش مرکز استان اشاره کرد و در این رابطه چارت تشکیلاتی مناسب این موضوع در واحدهای تابعه وجود ندارد.
وی بیان کرد: برای همین باید اعتبار لازم جهت ساخت، ساماندهی و تجهیز این مکان تامین شده و نیروی متخصص نیز بکارگیری شود.
قائدرحمتی از دیگر چالش‎ها به فقدان سامانه پایش حیات وحش اشاره کرد و گفت: در همین راستا باید اعتبار کافی به جهت نصب سیستم‎های پایش تصویری و دوربین‎های مدار بسته برای کنترل و حفاظت بهتر از مناطق و زیستگاه‎های حساس(راه‎اندازی شبکه پایش تصویری با توجه به کمبود نیروی محیط بان) اختصاص یابد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان تصریح کرد: از دیگر مشکلات نبود بانک اطلاعات تنوع زیستی در کشور است که در این خصوص باید بانک اطلاعات تنوع زیستی در کشور با اولویت گونه‎های گیاهی و جانوری با ارزش، خاص و نادر، بومی و در حال انقراض تشکیل و نقشه پراکندگی جدید ترسیم شود.
وی بیان کرد: هم‎اکنون نتیجه مطالعات و تحقیقات زیست محیطی به کارگیری نمی‎شوند و باید تمامی مطالعاتی که در زمینه محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی در سراسر کشور انجام شده مورد استفاده قرار گیرد تا نتیجه جهت بهره برداری و افزایش سطح علمی کارشناسان به مراکز استان‎ها ابلاغ و التزام به استفاده از نتیجه مطالعات و تحقیقات مربوطه ارسال شود.
قائدرحمتی کاهش تنوع زیستی و ایجاد خسارت ناشی از بهره‎برداری‎های نادرست و چرای بیش از حد ظرفیت مراتع را از دیگر مشکلات پیش روی حیات وحش عنوان کرد و گفت: راهکار آن پیشگیری و هماهنگی به منظور جلوگیری از چرای بی‎رویه، زودرس و خارج از ظرفیت در مناطق تحت مدیریت است و باید احیای مراتع، خارج کردن دام مازاد، کاشت گونه‎های بومی و لحاظ کردن سهم حیات‎وحش در ممیزی مراتع با امضای تفاهم‎نامه با سازمان جنگل‎ها و مراتع و آبخیزداری کشور انجام شود؛ پروانه‎های متخلفین نیز با تصویب قانون مربوطه باید باطل شوند چراکه هم‎اکنون جهت ابطال پروانه‎های چرا در مناطق، خلا قانونی داریم. همچنین ضمن بازنگری در ممیزی مراتع، اسکان عشایر در اولویت قرار گیرد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان اظهار کرد: جهت حفاظت از تنوع زیستی باید کارشناسان بخش محیط طبیعی توانمندسازی شوند که در این راستا تدابیر لازم جهت تداوم آموزش پرسنل در غالب کارگاه و دوره­های آموزشی متناسب شرح خدمات با استفاده از تکنولوژی نوین و بازدیدهای علمی و تورهای خارج از کشور صورت گیرد، به علاوه ساعات دوره‎های آموزشی سالانه کارکنان دولت افزایش یابد.
وی با بیان اینکه برآورد دقیق از آمار وحوش استان مطابق با روش‎های نوین علمی وجود ندارد، افزود: راهکار آن تخصیص اعتبار جهت خرید تجهیزات مورد نیاز سرشماری حیات وحش به منظور تدوین برنامه جامع مدیریت حیات وحش است.
 قائدرحمتی به معضل عدم تناسب مجازات‎ها و ناچیز بودن جزای نقدی شکار و صید و تخریب محیط زیست طبیعی اشاره کرد و افزود: تجدیدنظر در قوانین و مقررات بخش محیط طبیعی به ویژه شکار و صید، ورود دام به ارتفاعات، افزایش بهای جانوران وحشی، همچنین اصلاح قوانین در جزای نقدی می‎تواند از عوامل سلبی در کاهش تخلفات باشد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه پروانه‎های حمل سلاح در کشور محدودیت ندارند، گفت: در این راستا باید به منظور بازنگری در ضوابط صدور پروانه، سلاح متناسب با جمعیت حیات وحش، جمع‎آوری سلاح‎های غیر مجاز و ایجاد محدودیت در تعداد سلاح به افراد مقامات عالی سازمان از طریق کمیسیون نظارت بر اسلحه و مهمات شورای امنیت ملی پیگیری‎های لازم را داشته باشند(در حال حاضر هر نفر سه قبضه سلاح می‎تواند داشته باشد) به علاوه پروانه‎های حمل سلاح متخلفین با اعلام سازمان محیط زیست تمدید نشوند.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/27389/برآورد-دقیق-از-آمار-وحوش-لرستان-مطابق-با-روش‎های-نوین-علمی-وجود-ندارد
بستن   چاپ