ندای لرستان
عضو هیئت علمی دانشگاه: درجه خلوص انفاق، تعیین‌کننده اجر و قدر آن است
سه شنبه 8 خرداد 1397 - 11:47:49
لر آنلاین - عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان منت‌نگذاشتن و اذیت نکردن را شرط پذیرش انفاق ذکر کرد و گفت: صدقه از مصادیق انفاق است اما می‌بایست قید فی‌‌سبیل‌الله در آن رعایت شده و منت آن گذاشته نشود..
مهرداد ویسکرمی در گفت‌وگو با ایسنا منطقه لرستان، انفاق در راه خدا و شرایط انفاق را پایه و اساس تفسیر آیات 261 تا 264 سوره بقره با مضمون «مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّهٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کُلِّ سُنْبُلَهٍ مِائَهُ حَبَّهٍ وَاللَّهُ ..... وَاللَّهُ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ» برشمرد و افزود: درجه خلوص نیت انفاق، مشخص کننده اجر مضاعف آن در نزد خداوند متعال است.
وی به تبیین انفاق از سوی قرآن با ذکر مثل‌هایی برای فهم آن اشاره و افزود: مثل کسانی‌که در راه خدا انفاق می‌کنند مثل دانه‌ای است که از هر خوشه آن هفتصد دانه بیرون می‌آید و خداوند اگر بخواهد بیشتر از آن عطا می‌کند‌.
ویسکرمی با بیان این‌که قید فی‌سبیل‌الله در انفاق آمده است، اضافه کرد: شرط مضاعف بودن انفاق فی ‌سبیل‌الله بودن یا کسب رضای خدا در آن است به‌معنای دیگر مبنای مضاعف شدن انفاق در فی ‌سبیل‌الله بودن است این در حالی‌است که خداوند واسع و علیم است و خداوند نیت انفاق‌کنندگان را می‌داند.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان درجه خلوص اعمال را میزان تعیین کننده اجر و قدر آن برشمرد و با ذکر این مطلب که واسع بودن خداوند بیان‌کننده توانایی و وسع خداوند براساس علیم بودن است، تصریح کرد: حُسن فاعلی مشروط به معرفت و اخلاص عملی است.
این مفسر قرآن‌کریم، منت نگذاشتن و اذیت نکردن را شرط پذیرش انفاق ذکر کرد و ادامه داد: صدقه از مصادیق انفاق است اما می‌بایست قید فی‌‌سبیل‌الله در آن رعایت شده و منت آن گذاشته نشود.
وی با بیان این‌که یک سخن خوب یا چشم‌پوشی، بهتر از صدقه‌ای است که توام با اذیت باشد، خاطرنشان کرد: اگر به هر دلیل نتوان مستمندی را یاری کرد بهتر آن است که وی را با یک قول معروف بدرقه کرد.
این استاد دانشگاه چشم‌پوشی از خطاها در انفاق را مظهر حلیم بودن خداوند متعال عنوان کرد و گفت: در قرآن‌کریم آمده است که صدقات را به‌وسیله منت و اذیت کردن باطل نکنید و مثال افرادی نباشید که از روی ریا انفاق می‌کند.
ویسکرمی مَثُل کسی‌که از روی ریا انفاق می‌کند و به خدا ایمان ندارد را مثل کسی دانست که روی سنگ صافی خاکی ریخته و تندبادی آن‌ها را با خود می‌برد، و افزود: انفاق هیچ تاثیری بر ریاکاران و کافران ندارد، این در حالی‌است که مثل انفاق مومنی که عقیده سالم دارد، مثل باغی است که باران موجب افزایش محصول آن می‌شود.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان جان انسان مؤمن را کشتزاری دانست که پایه‌ای به نام ایمان دارد و گفت: هرچه باران بر آن ببارد موجب افزایش محصول آن است.
این مفسر قرآن‌کریم ادامه داد: انسان مؤمن انفاق را برای خودسازی و کمال انجام می‌دهد، کمااینکه کارهای خیر روی آخرت انسان اثر دارد.
وی انفاق را مایه رشد و کمال انسان ذکر کرد و افزود: یکی‌از مباحثی که در قرآن کریم بارها مورد تاکید قرار گرفته است، انفاق است که در انجام آن باید از منت‌گذاری پرهیز کرد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/26375/عضو-هیئت-علمی-دانشگاه--درجه-خلوص-انفاق،-تعیین‌کننده-اجر-و-قدر-آن-است
بستن   چاپ