ندای لرستان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرد: تضعیف برائت از ظالمان و کفار، هدف دشمنان
جمعه 21 ارديبهشت 1397 - 08:25:25
لر آنلاین - عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان تضعیف کردن برائت از ظالمان و کفار را از اهداف دشمان برشمرد و گفت: در روایتی آمده است که با اهل باطل معاشرت نکنید و همواره از آنان برائت بجویید.
مهرداد ویسکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، در خصوص نکات تفاسیری فراز پایانی آیه 257 و همچنین آیه 258سوره بقره با مضمون «وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ، 257أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِی حَاجَّ إِبْرَاهِیمَ فِی رَبِّهِ أَنْ آتَاهُ اللَّهُ الْمُلْکَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِیمُ رَبِّیَ الَّذِی یُحْیِی وَیُمِیتُ قَالَ أَنَا أُحْیِی وَأُمِیتُ قَالَ ابراهیم فَإِنَّ اللَّهَ یَأْتِی بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِی کَفَرَ وَاللَّهُ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ» اظهار کرد: در فراز پایانی آیه 257 سوره مبارکه بقره ابتدا صحبت برائت از کفر به میان آمده و سپس ایمان به خدا بیان شده است.
وی تصریح کرد: دشمنان می‌خواهند در حیطه فردی و اجتماعی برائت را کنار بگذاریم این در حالی است که نصف دین برائت از مشرکان است.
وی با بیان این مطلب که حج ابراهیمی حج همراه با برائت است، اضافه کرد: طواف با برائت معنا پیدا می‌کند همان‌طور که برائت از دشمنان در زندگی ابراهیم پُررنگ است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان تضعیف کردن برائت از ظالمان و کفار را از اهداف دشمان برشمرد و گفت: در روایتی آمده است که با اهل باطل معاشرت نکنید و همواره از آنان برائت بجویید.
این مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: از مجموع خصوصیاتی که برای ولایت خدا و ولایت غیر خدا بیان شده است می‌توان برداشت کرد که ولایت خدا قابل‌اعتماد است اما ولایت غیر خدا قابل اعتماد نیست و نمی‌توان به آن تکیه کرد.
وی با بیان این مطلب که ولایت خدا دوام دارد اما ولایت طاغوت انسجام ندارد و انسان نمی‌داند بر چه دینی است، اضافه کرد: اگر انسان از ولایت خدا خارج شود گرفتار ولایت طاغوت خواهد شد.
ویسکرمی با بیان این‌که ولایت خدا نور اما ولایت طاغوت، ظلمات است، خاطرنشان کرد: راه خدا واحد و روشن اما راه طاغوت متعدد و تاریک است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که تمام هادیان الهی که رنگ خدایی دارند، انسان‌ها را دعوت به توحید کرده‌ و مخالف طاغوت بوده‌اند، عنوان کرد: تقیه در مبارزه با طاغوت حرام است در مبارزه با طاغوت باید قیام کرد.
این مفسر قرآن کریم افزود: هرچه آدم از ولایت خدا دور بیفتد گرفتار ظلمات می‌شود و این ظلمات هم دارای درجاتی است.
وی با بیان این مطلب که آیه 258 سوره مبارکه بقره به بحث‌های حضرت ابراهیم با نمرود اشاره شده است، تصریح کرد: در این آیه به مباحثه حضرت ابراهیم و نمرود اشاره شده است.
ویسکرمی به بحث‌های حضرت ابراهیم با نمرود اشاره و افزود: بحث انبیای اولوالعزم این بوده که می‌خواستند مردم موحد شوند و با روش‌های مختلفی در برابر ظلم ایستادگی داشتند.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ابراهیم فرمودند که خدای می‌میراند و زنده می‌کند اما بسیاری از انسان‌های آن زمان فهم کلام حضرت ابراهیم را نداشتند.
این مفسر قرآن کریم تغییر استدلال را از روش‌های انبیای اولوالعزم برای تثبیت حق برشمرد و گفت: حضرت ابراهیم مجبور به تغییر استدلال برای تثبیت حق بود تا جایی که نمرود را دچار بهت و شگفتی کرد.
وی تصریح کرد: انسان وقتی به بهت می‌رسد فقط به‌وسیله خدا می‌تواند از ظلمت بهت خارج شود.حضرت ابراهیم به نمرود گفت اگر می‌توانی خورشید را از مغرب بیرون بیاور که نمرود دچار بهت شد و سرانجام خداوند با یک پشه به حکومت نامشروع نمرود پایان داد و آنچه مانده نور ابراهیم است.
ویسکرمی به ماندگاری نور و عزت خدایی اشاره و با بیان این‌که نور خدا می‌ماند و عزت خدایی همواره ماندگار است، اضافه کرد: امروز نام علمای ما ماندگار است و مردم به قبر آیت‌الله بهجت تبرک می‌جویند.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: نکته پایانی این آیه درخواست حضرت ابراهیم از خداوند برای زنده کردن مردگان است، کمااینکه ابراهیم می‌خواست قیامت را در همین دنیا مشاهده کند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/24580/عضو-هیئت-علمی-دانشگاه-علوم-پزشکی-مطرح-کرد--تضعیف-برائت-از-ظالمان-و-کفار،-هدف-دشمنان
بستن   چاپ