ندای لرستان
عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن:
68 درصد واحدهای اقتصادی لرستان ورشکسته هستند
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397 - 10:51:04 AM
ایسنا
لر آنلاین - عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: تسهیلات پرداختی به واحدهای اقتصادی لرستان پاسخگوی مشکلات صنایع و واحدهای اقتصادی نیست.
علی محمدی‌فر   بیان کرد: لرستان در سال‌های اخیر همواره از استان‌های داری بالاترین آمار بیکاری بوده و این مشکل و دغدغه امروز تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است.
این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: اعتبارات اختصاص داده شده به لرستان در سنوات گذشته متناسب با نیازهای و آمار بالای بیکاری در استان نبوده است. وی اضافه کرد: به‌عنوان مثال در سال 1396 حدود 747 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای اقتصادی لرستان پرداخت شده است که به هیچ عنوان پاسخگوی مشکلات صنایع و واحدهای اقتصادی استان نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: لرستان دومین استانی است که بیشترین آمار مهاجرت را به تهران داشته و این موضوع ضمن اینکه نشان از رکود شدید فضای کسب‌وکار داشته و برآمار بالای بیکاری و فقر تأکید می‌کند، مشکلات، معضلات و مشکلات اجتماعی خاص خود را در آینده به دنبال خواهد داشت.
محمدی‌فر افزود: جای تأسف است که در سال گذشته سهم لرستان از اعتبارات صندوق توسعه ملی 121 میلیارد تومان بوده و تنها 41 میلیارد و 500 میلیون تومان آن پرداخت شده است، قطعاً با این عدم پیگیری‌ها و تخصیص منابع در حوزه اشتغال و رونق اقتصادی ره به‌جای نخواهیم برد.
این کارشناس یادآور شد: مطابق آمار 68 درصد واحدهای اقتصادی لرستان ورشکسته هستند و یا به تملک بانک‌ها درآمده‌اند؛ قطعاً بااین‌حال و روز ناخوش صنایع معضل بیکاری حل نخواهد شد.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان معتقد است: برای ایجاد اشتغال و عبور از مشکلات نیازمند تغییر رویکرد اقتصادی، پایش صنایع استان، تسهیل تولید و حمایت از کالای ایرانی و توسعه صادرات برای حضور گسترده در بازارهای کشورهای همسایه هستیم.
وی افزود: آنچه مسلم است رویکرد فعلی اقتصادی لرستان مثبت و سازنده نبوده و نتوانسته صنایع تعطیل شده را فعال کند و هیچ صنعت و تکنولوژی‌ جدیدی به این استان اختصاص پیدا نکرده و سایه شوم بیکاری همچنان بر سر جوانان سایه گسترده است.
 این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان کرد: باید این رویکرد مورد تجدیدنظر قرار گرفته و خدمت تولید و اشتغال قرار گیرد تا شاهد ایجاد اشتغال در استان باشیم. قدر مسلم رونق اقتصادی با برنامه‌ریزی، بودجه، شناخت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان حاصل می‌شود.
وی افزود: مردم لرستان امروز به دنبال خروجی جلسات هستند و می‌خواهند رونق و بهبود کسب‌وکار را روی سفرهایشان ببینند. استان می‌تواند انواع محصولات کشاورزی و داروهای انسانی و دامی، سنگ، فرآورده‌های لبنی، دام زنده، آهک هیدراته، ظروف شیشه‌ای و فرش دستباف را به کشورهای منطقه صادر کند .
این مسئول گفت: موتور صادرات استان می‌بایست روشن شود و فضای کسب‌وکار و تولید در اشتغال به وجود آید. ولی ما برای توسعه صادرات چکار کرده‌ایم و چه حمایت عملی از صادرکنندگان انجام داده‌ایم.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: مدیران ارشد استان می‌بایست با الگوبرداری از کشورهای موفق درزمینهٔ صادرات و بازاریابی و ارائه مشوق‌ها زمینه را برای تصاحب بازار صادراتی به وجود آورند. همه باید تلاش کنیم صادرات توسعه یابد و موانع برطرف شوند.
وی بیان کرد: لازم است تولیدکننده، صادرکننده، صنعتگران و بازرگانان به‌عنوان افرادی که باارزش هستند از تکریم مردم ‌و مسئولین برخوردار باشند زیرا شرایط خوبی برای به‌دست آوردن بازارهای کشور عراق، ایجاد اشتغال، رونق کشاورزی و صنعت در استان فراهم‌شده است.
محمدی‌فر با بیان اینکه نیازمند تشویق سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان، صنعتگران و بازرگانان برای سرمایه‌گذاری هستیم، افزود: امروزه اقتصاد نقش بسیار پررنگی در زندگی مردم دارد و بی‌توجهی به آن ما را از قافله جهانی عقب نگه می‌دارد.
وی گفت: با تشویق سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ظرفیت‌های لرستان تبدیل به بالفعل می‌شوند و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان را شاهد خواهیم بود.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/22071/68-درصد-واحدهای-اقتصادی-لرستان-ورشکسته-هستند
بستن   چاپ