ندای لرستان
طرح تحول سلامت و ماندگاری متخصصان در مناطق محروم لرستان
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1397 - 09:11:42
لر آنلاین - خرم آباد - طرح تحول سلامت یکی از خدمات ماندگار و ارزنده دولت تدبیر و امید تسکینی بر درد بیماران بود و در راستای این طرح ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم لرستان 100 درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار ایرنا گسترش عدالت درمانی، کاهش قابل توجه هزینه های درمان از طرف بیمار ارمغان طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید بوده و به وضوح در لایه های مختلف جامعه به ویژه در مناطق روستایی و محروم قابل رویت است؛ گواه این عدالت درمانی حضور چشمگیر اقشار جامعه در مراکز درمانی برای دریافت خدمات این طرح است.
در گذشته چالش ها و گرفتاری های بیمار آنچنان بیمار و خانواده اش را گرفتار می کرد که مشکل اصل یعنی درمان و مراقبت از بیمار توسط خانواده ها به حاشیه می رفت و در حقیقت هزینه های درمان و سرگردانی پیدا کردن داروهای مورد نیاز درد مضاعفی بر وجود بیمار و خانواده او بود.
مقام معظم رهبری همواره بر این موضوع که بیمار و خانواده او نباید دردی مضاعف بر بیماری را تحمل کنند، تاکید داشتند و طرح تحول سلامت در راستای این هدف بزرگ با تشخیص درست و کارشناسی دولت تدبیر و امید در حوزه بهداشت و درمان از 15 اردیبهشت 93 در دولت یازدهم آغاز شد.
در این راستا طرح تسکین بخش تحول سلامت در هفت بسته کاهش میزان پرداخت از جیب بیماران بستری، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های تابعه، ترویج زایمان طبیعی و حمایت مالی از بیماران صعب العلاج و خاص آرام بخش وجود بیماران ایرانی شده است.
کاهش فرانشیز پرداختی مردم در بیمارستان ها به حدود 6 درصد، نوسازی فضای بیمارستان های دولتی، ایجاد کلینیک های ویژه سرپایی، رایگان شدن زایمان طبیعی و افزایش تعداد پزشک در مناطق محروم از جمله دستاوردهای این طرح می باشند.
از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت می توان بیمه شدن 10 میلیون فرد بیمه نشده در کشور، ایجاد 25 پایگاه آمبولانس هوایی، پوشش خدمات بهداشتی برای 10 میلیون حاشیه نشین، تکمیل خانه های بهداشت، بکارگیری 35 هزار پرستار، ورود مراقبان سلامت به سیستم بهداشتی کشور، اصلاح تعرفه های پزشکی، افزایش دریافتی پرستاران به بیش از 30 میلیون ریال و ... را نام برد.
** افزایش 100 درصدی ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: قبل از اجرای طرح تحول سلامت در مناطق روستایی و محروم پزشکان متخصص حضور نداشتند در حالیکه هم اکنون ماندگاری پزشکان با رقم اختصاصی دولت به حضور در این مناطق ترغیب شده اند.
کوروش ساکی ادامه داد: در حال حاضر میزان ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم لرستان 100 درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت انقلابی در عرصه بهداشت و درمان بوده است، گفت: این طرح با شناخت درست دولت تدبیر و امید از نیاز واقعی مردم به این خدمات و توجه به سلامت آنها اجرا شد.
ساکی افزود: در قالب طرح تحول سلامت بزرگترین خدمات درمانی از یک میلیارد ریال به سه میلیون ریال کاهش یافته است و کاهش پرداختی هزینه های درمانی از طرف مردم شاه بیت این طرح در سطح جامعه به شمار می رود.
وی اظهار کرد: بحث زیرمیزی به عنوان گره کور کشور که هر ساله در حال افزایش بود با طرح تحول سلامت ریشه کن شد.
** اختصاص سه هزار و 34 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح تحول سلامت به لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با ارائه‌ برنامه تحول نظام سلامت در استان لرستان، سه هزار و 34 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها تا پایان دی ماه 1396 برای اجرای این برنامه به لرستان اختصاص یافت.
وی خرید بیش از یک میلیارد ریال تجهیزات پزشکی در استان لرستان را بی سابقه خواند و افزود: امکان افزایش یکهزار تخت بیمارستانی بدون طرح تحول سلامت امکان پذیر نبود در حالیکه با افزایش این تخت ها در استان میانگین استان از میزان کشوری نیز افزایش می یابد.
ساکی اظهار کرد: در بحث بهداشت خانه های بهداشت، مراکز بهداشت و پایگاه های سلامت راه اندازی شد و حتی حاشیه شهرها و قشر نیازمند خدمات نیز از متخصصان تغذیه، روانشناسی، مامایی و مراقب سلامت آقا و خانم بهره مند هستند.
وی افزود: این طرح در بسته های ارتقای کیفیت هتلینگ، مقیمی پزشکان، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و ارتقای کیفیت ویزیت پزشکان در لرستان اجرا شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با اجرای برنامه طرح تحول سلامت تاکنون قیمت تجهیزات پزشکی به میزان 42 درصد کاهش داشته و پرداختی بیماران بستری از 37 درصد به 8.5 درصد رسیده است.
** احداث 100 هزار مترمربع فضای بهداشتی در لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید در قالب طرح تحول سلامت به رغم وجود مشکلات فراوان اقدامات قابل توجهی در عرصه درمان، بهداشت و آموزش لرستان انجام شده است.
وی افزود: در عرصه درمان در زمینه رفع کمبود تخت های ویژه، اورژانس، تاسیسات، اتاق عمل، مراکز دیالیزی، شیمی درمانی و رادیوتراپی با وجود کمبود اعتبارات دولتی و تلاش برای تکمیل طرح های بالای 85 درصد پیشرفت های چمشگیری در لرستان ایجاد شده است.
به گفته وی برای ایجاد یکهزار تخت بیمارستانی با مشارکت قرارگاه خاتم الانبیاء در استان لرستان اقدام شده است.
ساکی ادامه داد: 100 هزار مترمربع فضای بهداشتی نیز در راستای ایجاد خانه بهداشت، مراکز بهداشت و بهورزی با تعامل خیران استان در آینده بهره برداری می شود.
وی اظهار کرد: با ایجاد فرهنگ و بینش تعامل در سطح جامعه در حوزه سلامت 600 میلیارد ریال کمک مردمی و 70 هزار مترمربع زمین در این استان اهدا شده است.
** تاثیر آمار جهانی سزارین از طرح تحول سلامت
معاون درمان علوم پزشکی لرستان گفت: ضرورت اجرای این طرح هزینه گزاف متحمل شده بر بیماران بود که چاره ای جز پرداخت 80 درصد هزینه درمان نداشتند.
پیمان آسترکی ادامه داد: نبود پزشک در بخش های دولتی، نبود امکانات درمانی از اورژانس ها تا اتاق های عمل و فرسودگی تجهیزات از دیگر الزامات اجرای این طرح خدمات رسان بود.
به گفته وی از دیگر اقدامات ارزنده در قالب طرح تحول سلامت هتلینگ بیمارستانی، توسعه تخت های بیمارستانی و تخت های مراقبت های ویژه، لزوم کاهش سزارین ها و مرگ و میر مادران بود.
آسترکی افزود: در برخی مراکز استان ها آمار سزارین ها تا مرز 100 درصد نیز رسیده بود و این آمار، کل آمار جهانی را تحت تاثیر گذاشت در حالیکه اکنون این آمار به 10 درصد زیر میانگین رسیده است.
** خدمت 104 پزشک متخصص به صورت ماندگار در مناطق محروم لرستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان متخصص در بیمارستان ‌های مناطق محروم استان با تخصیص 514 میلیارد ریال اعتبار انجام شده است.
پیمان آسترکی بیان کرد: با شروع برنامه تحول نظام سلامت و با حمایت از مـاندگاری پزشکــان در منــاطق محروم، با بیش از 246 پزشک متخصص بصورت تمام وقت جغرافیایی قرارداد منعقد شده است و از این تعداد بیش از 104 نفر به صورت ماندگار در مناطق محروم استان فعالیت می کنند.
** وجود 2 هزار و 108 تخت بیمارستانی و 276 تخت ویژه فعال در لرستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه 2 هزار و 108 تخت بیمارستانی و 276 تخت ویژه فعال در این استان فعال است، گفت: با اعتباری بالغ بر 335 میلیارد ریال برنامه های متعددی از جمله زیباسازی و بهسازی فضای فیزیکی مراکز درمانی، استانداردسازی تجهیزات پزشکی , ایجاد بخش های درمانی ویژه (بخش های CCU, ICU, NICU) اجرا شده است.
وی افزود: افزایش تعداد تخت های بیمارستانی و اصلاح ساختار اورژانس بیمارستان های استان لرستان بویژه بیمارستان های شهدای عشایر، شهید رحیمی، شهید مدنی خرم آباد، امام خمینی (ره) کوهدشت، شهدای هفتم تیر دورود، بیمارستان ابن سینا نورآباد و سایر بیمارستان ها از دیگر اقدامات انجام شده است.
** انجام بیش از 78 هزار مورد زایمان طبیعی رایگان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با عقد قرارداد با 47 پزشک متخصص زنان و زایمان تاکنون بیش از 78 هزار مورد زایمان طبیعی رایگان در بیمارستان های دولتی و خصوصی و تامین اجتماعی لرستان انجام شده است.
وی افزود: در مقایسه با مدت زمان مشابه، اجرای طرح زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی ،خصوصی و تامین اجتماعی سطح استان با 13 درصد افزایش و سزارین با 7/5 درصد کاهش مواجه بوده است.
** ویزیت بیش از 9 میلیون نفر توسط پزشکان متخصص وعمومی در لرستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: راه اندازی درمانگاه های تخصصی در تمام بیمارستان های مرکز استان و شهرستان های تابعه و ویزیت بیماران با تعرفه دولتی در نوبت های صبح و عصر در اولویت قرار گرفته است که در این راستا تاکنون بیش از 9 میلیون نفر توسط پزشکان عمومی و متخصص از ابتدای شروع طرح تا به حال ویزیت شده اند.
وی افزود: بهینه سازی فضاهای فیزیکی، تعمیرات ساختمانی و تاسیساتی و همچنین زیباسازی اکثریت بخش های بیمارستانی در سطح استان از اقدامات این دانشگاه در قالب طرح تحول سلامت بوده است.
آسترکی اظهار کرد: راه اندازی و تجهیز بیمارستان های شهید ولیان الیگودرز، آیت الله بروجردی بروجرد، حضور پزشکان متخصص مقیم در رشته های تخصصی زنان و زایمان، جراحی عمومی - داخلی، طب اورژانس، بیهوشی و قلب در بیمارستان ‌های دولتی سطح استان، ساماندهی ارجاعات بیماران و جلوگیری از خروج آنان از بیمارستان ‌ها برای تامین دارو و لوازم پزشکی و کاهش قیمت تجهیزات پزشکی به میزان 42 درصد از جمله دیگر اقدامات شاخص این استان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان نبود منابع پایدار، کاهش اعتبارات تحول و عدم تخصیص اعتبارات پیش بینی شده و مراجعه بخش قابل توجهی از بیماران به مراکز درمانی دولتی را از موانع و مشکلات پیش روی طرح تحول سلامت عنوان کرد و افزود: وارد آمدن فشار مضاعف روی کادر درمانی، فقدان راهنماهای بالینی، به حاشیه رفتن وظایف حاکمیتی، تصمیمات و اقدامات شتابزده، بی‌ برنامگی‌ ها و انتخاب نکردن درست اولویت‌ ها از دیگر موانع و مشکلات پیش روی این طرح ماندگار می باشند.
** انجام 894 پرواز امداد رسانی توسط اورژانس هوایی لرستان
رئیس سازمان فوریت های پزشکی لرستان نیز گفت: اورژانس هوایی لرستان به عنوان پانزدهمین اورژانس هوایی تاکنون با صرف حدودا 80 میلیارد ریال به عنوان یکی از این مراکز فعال و نمونه کشوری منشأ خدمات ارزشمندی در راستای نجات جان بیماران ساکن در مناطق محروم و سخت گذر لرستان بوده است.
حسینعلی رفائی با بیان اینکه از سال 93 اورژانس هوایی در سطح استان فعال شده است، افزود: در حال حاضر 2 پایگاه اورژانس هوایی در سطح استان در شهرستان های خرم آباد و الیگودرز وجود دارد.
وی ادامه داد: در این راستا تاکنون یکهزار و 739 بیمار از خدمات درمانی اورژانس هوایی استان بهره مند شده است.
به گفته وی در این راستا 331 مادر باردار و 88 مصدوم حوادث ترافیکی توسط اورژانس هوایی به مراکز درمانی منتقل شده است.
رئیس سازمان فوریت های پزشکی لرستان افزود: در حال حاضر 64 پایگاه اورژانس در سطح استان فعال است در حالیکه پیش از اجرای طرح تحول سلامت تعداد این پایگاه ها 52 مورد بود.
وی بیان کرد: در حال حاضر 13 پایگاه اورژانس در سطح استان لرستان در دست ساخت بوده و چندین قطعه زمین برای راه اندازی پایگاه های اورژانس تملک شده است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح کد 724 سکته مغزی و 247 سکته قلبی در سطح استان فعال شده که اقدامی ارزنده در راستای درمان هرچه سریعتر و جلوگیری از اتلاف وقت برای درمان بیماران مغزی و قلبی است.
7274/3022

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/22067/طرح-تحول-سلامت-و-ماندگاری-متخصصان-در-مناطق-محروم-لرستان
بستن   چاپ