ندای لرستان
استاندار لرستان:
اجرای طرح الگوی کشت در لرستان هر هفته رصد می شود
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 15:55:25
لر آنلاین - خرم آباد - استاندار لرستان گفت: با توجه به پدیده خشکسالی و ضرورت اجرای طرح های کشاورزی برمبنای الگوی کشت، اجرای این طرح در استان و میزان انحراف آن باید هر هفته گزارش شود.
به گزارش ایرنا، سید موسی خادمی روز سه شنبه در جلسه کارگروه حفاظت از منابع آب استان در محل سالن جلسات استانداری افزود: همچنین باید دقت شود الگوی کشت تا چه اندازه با میزان تخصیص منابع آبی همخوانی دارد.
وی ادامه داد: نمی توان یکباره کشاورزان را از کشت برخی محصولات از جمله محصولات آبدوست منع کرد اما می توان کاشت این محصولات را بر اساس الگوی کشت رصد کرده و هر ساله سطح زیرکشت آن را کاهش داد.
وی گفت: در حال حاضر زمانی برای برخی اقدامات جدید در خصوص اصلاح الگوی کشت نیست بنابراین باید رصد شود تا الگوی کشت کنونی به صورت درست و منطقی رعایت شود.
استاندار لرستان تاکید کرد: جهادکشاورزی باید با همکاری رسانه ها اعلام کند آن دسته از کشاورزانی که الگوی کشت و مصرف آب را رعایت نکنند، امتیازی نیز دریافت نمی کنند و محصول آنان به صورت تضمینی خریداری نخواهد شد.
خادمی با تاکید بر نصب کنتورهای هوشمند بر چاههای مجاز کشاورزی گفت: همچنین برخی چاهای صنعتی که برای مصارف کشاورزی استفاده می شود باید تا پایان هفته جاری شناسایی شود.
وی افزود: کشاورزی به روش های معمول و سنتی باید تغییر یافته و بر اساس الگوی کشت باشد تا علاوه بر صرفه جویی در منابع آبی، تولید محصولات نیز استراتژیک باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان نیز گفت: از سال های گذشته تاکنون یکهزار و 345 چاه غیرمجاز در استان وجود داشت که ازابتدای طرح تعادل بخشی تا پایان سال 96 تعداد 540 حلقه پر شده است.
رضا میرزایی افزود: همچنین از 18 فروردین امسال تاکنون 17 حلقه چاه مسدود شده و حکم قضایی انسداد 511 حلقه دیگر صادر شده است.
وی گفت: در سال جاری تعهد انسداد حدود 90 چاه آب در دستور کار است که پیش بینی می شود چهار برابر این تعهد اجرایی شود.
وی با بیان اینکه میزان تخلیه چاههای غیرمجاز استان 29 میلیون متر مکعب است ادامه داد: انسداد همه آنها مشکل اساسی را حل نمی کند.
وی بیان کرد: 2 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب در کشاورزی لرستان آب مصرف می شود که بیشتر آن برای محصولات آبدوست است و چنانچه در این حوزه اصلاح الگوی کشت اجرایی شود بیش از 500 میلیون متر مکعب می توان صرفه جویی کرد.
میرزایی افزود: هم اکنون تنها 84 میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان وجود دارد و چشمه ها و منابع آبی خشک یا نیمه خشک هستند.
وی با تاکید بر ممنوعیت کشت محصولات آبدوست در استان اظهار داشت: یکهزار و 345 دستگاه کنتور هوشمند بر چاههای کشاورزی نصب شده بود که که شرکت توزیع برق بدون هماهنگی این کنتورها را جمع آوری کرده و در انبار نگهداری می کند.
وی گفت: امسال در قراردادی به مبلغ هشت هزار و 10 میلیارد ریال 218 کنترل هوشمند در دشت کوهدشت نصب می شود.
میرزایی اضافه کرد: همچنین سال های گذشته یکهزار و 300 حلقه چاه صنعتی پروانه احداث گرفته که بخش اعظم آن کار نشده و چاه نیمه حفر شده به کشاورزان غیربومی برای کشت محصولات آبدوست اجاره داده شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان نیز گفت: کشاورزی منبع درآمد مردم است و نمی توان به یکباره کشت برخی محصولات را ممنوع کرد.
عبدالرضا بازدار افزود: بر اساس الگوی کشت، هرساله از میزان سطح محصولات آبدوست کاسته می شود به نحوی که کاشت چغندرقند ازهفت هزار و 100 هکتار در سال گذشته به چهار هزار هکتار در سال جاری، شش هزار و 800 هکتار سیب زمینی به چهار هزار و 500 هکتار و هفت هزار هکتار برنج به 2 هزار و 500 هکتار کاهش یافته است.
به گفته وی از مجموع یکهزارو700 هکتار باغ انجیر در استان تنها500 هکتار مجوز برداشت آب دارند و مابقی با تلمبه و به صورت غیرمجاز محصول خود را آبیاری می کنند.
وی راه حال مشکلات موجود را کنترل تخصیص آب توسط آب منطقه ای دانست و اظهار داشت: کشت محصولات باید با هماهنگی جهادکشاورزی و آب منطقه ای باشد.
در این جلسه مقرر شد بیش از یکهزار و 300 کنتور هوشمند چاهای استان که توسط شرکت توزیع برق جمع آوری شده در صورت نیاز،اصلاح شده و مجددا بر روی چاهها نصب شود و از فعالیت تلمبه های برداشت غیرمجاز توسط آب منطقه ای جلوگیری شود.
بر اساس آمار شبکه باران سنجی شرکت آب منطقه‌ای، میزان بارش‌ها در سال آبی جاری (96-97) تاکنون معادل 261 میلی‌متر بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 47 درصد کاهش و نسبت به میانگین آمار بلند مدت (60 ساله) حدود 40 درصد کاهش نشان می‌دهد.
سالیانه دو میلیارد و593 میلیون متر مکعب آب در استان مصرف می شود که 60 درصد آب این استان از حوزه کرخه و 40 درصد آب استان از حوزه دز تامین می شود.
از دو میلیارد و593 میلیون متر مکعب آب مصرفی 72 درصد سطحی و بقیه از منابع زیر زمینی برداشت می شود و از این مقدار 92 درصد مصارف کشاورزی دارد.
همچنین پنج درصد آب استان در زمینه شرب و مصارف بهداشتی ،سه درصد در صنعت مصرف می شود.
7269/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/21742/اجرای-طرح-الگوی-کشت-در-لرستان-هر-هفته-رصد-می-شود
بستن   چاپ