ندای لرستان
معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی:
کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است
چهارشنبه 15 فروردين 1397 - 09:12:37
لر آنلاین - معاون پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است.
طهماسب حسین‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: در کشور ایران آب عامل محدود کننده در تولید محصولات کشاورزی محسوب می‌شود.
وی اضافه کرد: برای همین مقایسه عملکرد به ازای واحد آب مصرفی در واحد سطح از اهمیت بالایی برخوردار است.
حسین‌پور ادامه داد: کمبود آب منجر به مشکلات جدی در رشد گیاه در بیش از 50 درصد از اراضی زیرکشت تا سال 2050 می‌شود.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان گفت: طی سال‌های اخیر کمبود آب به طور تدریجی به علت افزایش کشت محصولات آبی(مانند برنج، سیب‌زمینی و...) و شرایط آب و هوایی خشک بیشتر شده است.
وی افزود: توزیع نامناسب و نامطلوب بارندگی در طول فصل رشد و نوسانات سال به سال آن به عنوان عامل محدود کننده مهم رشد و عملکرد گندم است.
حسین‌پور خاطرنشان کرد: پس از تنش خشکی، کمبود نیتروژن یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های تولید در کشت غلات دیم است.
این محقق خاطرنشان کرد: پاسخ محصولات به نیتروژن به میزان آب خاک، مقدار و فراوانی نزولات در طول فصل رشد و مقدار و زمان مصرف نیتروژن بستگی دارد.
وی افزود: سطوح غیرمعقول آبیاری و کاربرد بیش از حد نیتروژن به کاهش کارایی مصرف آب و نیتروژن، هزینه بالای تولید و آلودگی شدید خاک و آب زیرزمینی منجر می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/19228/کمبود-نیتروژن-یکی-از-مهم‌ترین-محدودیت‌های-تولید-در-کشت-غلات-دیم-است
بستن   چاپ