ندای لرستان
گردشگری درون استانی ظرفیتی مغفول مانده
چهارشنبه 15 فروردين 1397 - 09:12:19
لر آنلاین - یک مدرس کارآفرینی گفت: لرستان جولانگاه سوغات دیگر استان‎ها است.
علیرضا دریکوند در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، با بیان اینکه گردشگری درون استانی ظرفیتی مغفول مانده است، افزود: در یک نظرسنجی میدانی بالای 50 درصد از جمعیت 1‌.75 میلیون نفری لرستان امکان، علاقه و انگیزه سفر خارج استان را ندارند و از این تعداد بسیاری به دلایل گوناگون نیازمند و علاقه‎مند به گردش درون استانی هستند.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه و بهارمالگه تعداد زیادی از این قشر خانواده‎های هم استانی وجود دارند، ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی و کار و امور اجتماعی باید با هدف شناخت درون استانی و گردش و رونق در استان برنامه‌ریزی انجام داده و روستاییان و ساکنان شهرهای کوچک را به بازدید از شهرهای بزرگ‌تر و اماکن و نمایشگاه‎های استانی هدایت کنند.
دریکوند تصریح کرد: استانی با یک‌میلیون و 750 هزار نفر یکی از چهار بخش موزه ملی ایران را تشکیل می‌دهد اما مردم نمی‎دانند که گردشگری درون استانی باعثگردش مالی در استان و تقویت کسب و کارها می‎شود.
این دانشجوی دکترای تخصصی کارآفرینی با بیان اینکه گردشگری درون استانی سبب تقویت آگاهی از تاریخ و فرهنگ داخل استان و گفتگوی درون استانی زبان‎ها، گویش‎ها و خرده‎فرهنگ‎ها می‎شود، گفت: همچنین نشاط و شادابی کم هزینه را به دنبال دارد که با هزینه اندک و بدون فشار اقتصادی به خانواده‎ها، تقویت تولیدات هنری و فرهنگی هنرمندان استان را باعث می‎شود.
وی بیان کرد: متاسفانه با یک گردش در سطح شهر، تعداد فراوانی از فروشندگان محصولات چینی و غوغای جنس چینی در بازارهای لرستان به چشم می‎خورد که در عین ضعف و عقب‌ماندگی محصولات صنایع دستی از سلیقه و ذوق و نیاز مشتریان، خود به یک مسئله مهم تبدیل شده است.
دریکوند با بیان اینکه در صنایع دستی نیاز به بازاریابی و بازار شناسی به شدت احساس می‎شود، افزود: هم استانی‎های مااگر قیمت و کیفیت کالا مناسب بوده وخاص و تداعی‌کننده فرهنگ و سنت باشد آن را می‎خرند اما بازار لرستان جولانگاه سوغات استان‎های کرمانشاه، اصفهان و...شده است.
این مدرس دانشگاه گفت: در هیچ استانی میدان و عرصه برای تسخیر بازار توسط بازاریان و فروشندگان استان دیگر داده نمی‎شود و فروشندگی سوغات دیگر استان‎ها کار بی دوام و شغلی ناپایدار است.
وی لرستان را سرزمین نان، آش‎های متنوع سنتی، بلوط، گیاهان دارویی، زعفران، حبوبات، انار و انجیر عنوان کرد و افزود: در هر یک ظرفیت سرشاری از درآمدزایی وجود دارد مشروط به اینکه به برند و سوغات تبدیل شوند که برنامه‎ریزی و بسترسازی این امر حیاتی و مهم بر عهده مسئولین و متولیان امر است.
دریکوند اظهار کرد: این چنین ظرفیت‎های کارآفرینی و درآمدزایی در لرستان فراوان است و می‎تواند برای وضعیت فعلی نیروی جوان بیکار در لرستان درمانگر و نجات‌بخش باشد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/19220/گردشگری-درون-استانی-ظرفیتی-مغفول-مانده
بستن   چاپ