ندای لرستان
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس تاکید کرد:
جلب مشارکت مردم، راهکار توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری
یکشنبه 8 بهمن 1396 - 9:52:34 AM
ایسنا
لر آنلاین - نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت:بسیاری از ناهنجاری‌های مربوط به فقر، تبعیض و بیکاری که امروز در برخی از روستاها شاهد هستیم ناشی از عدم توجه به سرمایه‌گذاری در آنهاست.
مجید کیان‌پور  با اشاره به طرح توسعه مشاغل خانگی بیان کرد: اهتمام دولت در ایجاد اشتغال در کشور بویژه برای خیل عظیمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی که بیکار هستند، وجود دارد.
وی افزود: بسیاری از زنان و دختران توانمند روستایی کشور می‌توانند با استفاده از این تسهیلات مشاغل موفقی را راه‌اندازی و توسعه دهند.
 عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: تسهیلات مربوط به اشتغال‌زایی روستایی اگر با پیوست توان‌افزایی همراه باشد می‌تواند موجب ایجاد اشتغال پایدار و شرافتمندانه در کشور برای زنان و جوانان شود.
این نماینده مجلس بهترین راهکار توسعه و اشتغال پایدار روستایی را جلب مشارکت مردم دانست و ادامه داد: جلب مشارکت مردم یکی از راهکارهای توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است و موجب رونق و آبادانی روستاها و کاهش مهاجرت‌ها می‌شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از ناهنجاری‌های مربوط به فقر، تبعیض و بیکاری که امروز در برخی از روستاها شاهد هستیم ناشی از عدم توجه به سرمایه‌گذاری در روستاها و مناطق محروم بوده که منجر به پدیده حاشیه نشینی و خالی از سکنه شدن روستاها شده است.
کیان‌پور تاکید کرد: شناسایی مشاغل خانگی و اتصال آن به بازار از اهداف طرح توسعه باید باشد و جهاد دانشگاهی استان با همکاری دستگاه‌های اجرایی بستر این دو هدف را فراهم می‌کند.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس یادآور شد: در این طرح باید مشاغل خانگی مزیت‌دار یعنی مشاغل سازگار با پتانسیل، منابع و فرهنگ منطقه شناسایی‌شوند.
وی افزود: ظرفیت‌سازی و شکل‌دهی بازارهای فیزیکی، تولید استاندارد، برندسازی و ارتقای کمیت و کیفیت محصولات و کمک به تنظیم برنامه تولید و فروش هدف نهایی طرح باشد.
کیان‌پور با تاکید بر اینکه همه تلاش دست‌اندرکاران طرح توسعه مشاغل خانگی دستیابی به این هدف مهم باشد، گفت: سهم و نقش مشاغل خانگی باید افزایش پیدا کرده و اگر به درستی هدایت شوند، در آینده نه چندان دور فضای خوبی در این بخش ایجاد می‌شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی در طرح توسعه مشاغل خانگی باید تسهیل‌گر باشد، گفت:‌ در این طرح با پرهیز از استفاده ابزاری از تسهیلات، ظرفیت‌های منطقه‌ای و استانی شکوفا شده و بازارهای جدید ایجاد شوند.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: طی سال‌های گذشته، امر توسعه مشاغل خانگی وابسته به پرداخت وام و صدور مجوزهای مختلف بود که مطمئنا این اقدامات موجب ایجاد مشاغل و کسب‌وکار خانگی نمی‌شود.
وی افزود: اشتغالزایی از طریق دستیابی به رشد کلاسیک، اشتغالزایی از طریق برنامه‌های مربوط به اشتغال فراگیر و خانگی از جمله مسیرهای مختلف این حوزه هستند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: اشتغال خانگی کم اهمیت و کاذب نیست و باید درک درست از تعاریف داشته باشیم.
کیان‌پور با تاکید بر اینکه مشاغل خانگی باید پایدار شوند و گام بزرگی به سمت رسمی کردن آنها برداشته شود.
گفتنی است، تفاهم‌نامه همکاری جهاد دانشگاهی با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با موضوع توسعه مشاغل خانگی در 8 استان برای 20 هزار نفر مهر ماه امسال منعقد شده که مدت آن از زمان امضا سه سال بوده و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/11636/جلب-مشارکت-مردم،-راهکار-توسعه-اشتغال-پایدار-در-مناطق-روستایی-و-عشایری
بستن   چاپ