ندای لرستان

آخرين مطالب

فوربس بررسی کرد: پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟ مقالات

فوربس بررسی کرد: پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«ایران از یک پهپاد مشابه نمونه روسی رونمایی کرده، اما این به این معنا نیست که مسکو فناوری تولید پهپاد مشترک با تهران دارد.» پل ایدون تحلیلگر ارشد سیاست و تاریخ خاورمیانه 29 آوریل در مجله فوربس نوشت: رسانه‌‌‌های ایرانی با اشاره به شباهت خفیف پهپاد ایرانی به پهپاد لانست روسیه، که از زمان ورود به خدمت در سال 2020 در سوریه و اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است، هفته گذشته از ساخت یک مهمات سرگردان جدید - که در فضای عمومی به عنوان پهپادهای انتحاری یا کامیکاز شناخته می‌شود- خبر دادند.
 وجود این پهپاد که هنوز نام رسمی آن مشخص نیست، در روزهای پایانی هفته گذشته در گزارش خبرگزاری تسنیم فاش شد. در انتهای این گزارش آمده است: «با فرض اینکه مهمات سرگردان جدید ساخته شده توسط سپاه الهام گرفته از لانست ساخت روسیه باشد، این پهپاد باید دارای استقامت پرواز 30 تا 60 دقیقه باشد و محموله 3 تا 6 کیلوگرمی را در برد 40 کیلومتری حمل کند.»
استفاده از کلمه «الهام گرفته» قابل‌توجه است. این پهپاد مطمئنا مشابه لانست نیست، اما به نظر می‌رسد طراحی اولیه مشابهی دارد و همان‌طور که تسنیم اشاره می‌کند، به احتمال زیاد برد و بار قابل مقایسه دارد. در نبرد اوکراین، لانست‌‌‌ها با نابود کردن چند هدف با‌ارزش - از تانک‌‌‌های لئوپارد و هویتزرهای غربی گرفته تا دفاع هوایی و جت‌‌‌های جنگنده دوران شوروی - مایل‌‌‌ها پشت خط مقدم، اعتبار خود را نشان دادند که باعث شد اوکراین به میزان خطرناک و دشوار بودن آنها برای مقابله اذعان کند. در حالی که این رکورد بدون شک چشمگیر است، اما هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که علاقه ایران به خرید لانست را جلب کرده باشد. تهران تا به امروز به طور انحصاری هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه صادر کرده است.
حتی قبل از اینکه روسیه و ایران همکاری‌‌‌های فنی و دفاعی بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022 ایجاد کنند، در اوایل اوت 2019 این مسکو بود که به هواپیماهای بدون سرنشین تهران علاقه نشان داد، نه برعکس. فوربس در ادامه ادعا می‌کند: از سال 2022، ایران هزاران مهمات شاهد 131 و شاهد 136 را به روسیه تحویل داده است. این کشور همچنین به روسیه اجازه داد تا انواع این پهپادها را در کارخانه هواپیماهای بدون سرنشین Yelabuga در منطقه ویژه اقتصادی آلابوگا جمهوری تاتارستان در 560 مایلی شرق مسکو مونتاژ کند. مسکو هزینه بسیاری از این پهپادها را از طریق طلا پرداخت کرد و همچنین طبق گزارش‌‌‌ها، موشک‌‌‌های ضد تانک و ضد هوایی استینگر آمریکایی قابل حمل را به ایران فرستاد که تهران به احتمال زیاد از این فرصت برای مهندسی معکوس استفاده خواهد کرد.
هیچ نشانه‌‌‌ای وجود ندارد که روسیه پهپادهای لانست یا حتی طرح‌‌‌هایی را برای ساخت محلی در ایران به عنوان بخشی از این تراکنش‌‌‌ها ارائه کرده باشد، اگرچه این امر کاملا غیرقابل تصور نیست. یک تحلیلگر دفاعی و امنیتی گفت: «تقریبا هیچ چیز درباره این پهپاد جدید آشکار نشده است و با وجود شباهت آن به لانست، فکر نمی‌‌‌کنم کپی مجوزدار لانست یا مبتنی بر فناوری روسی باشد.» این منبع گفت: «من از طراحی هواپیماهای بدون سرنشین روسی فراتر از لنست که ایران علاقه‌مند به ساخت یا کپی‌برداری از آن باشد، اطلاعی ندارم. ادعا می‌شود که شاهد-131/-136 ایران بر اساس طرح‌‌‌های قبلی دیگر مانند هارپی/هاروپ اسرائیلی، ASN-301 چینی و چین هسیانگ تایوانی ساخته شده‌‌‌اند.»
این کارشناس همچنین خاطرنشان کرد که حزب‌‌‌الله پهپادهای ابابیل-2 و مرصاد خود را به‌‌‌شدت به «پیکربندی مشابه» تغییر داده و در ماه فوریه از آنها علیه اهدافی در اسرائیل استفاده کرده است. علاوه بر این، یکی از کاربران در شبکه اجتماعی X خاطرنشان کرد که پهپاد ایرانی که نامش فاش نشده است، بیشتر به Hero-400 اسرائیل شباهت دارد تا لانست روسی، و این نشان می‌دهد که ایران احتمالا این پهپاد را از نمونه‌‌‌ای شکار شده از اسرائیل، مهندسی معکوس کرده است.
 این منبع مدعی شد: می‌توان حدس زد که پهپاد جدید ایرانی در واقع بر اساس یک نمونه Hero-400 است که ممکن است در لبنان/سوریه یا در یکی از حداقل شش کشتی ایرانی که بنا بر گزارش‌ها توسط پهپادهای سرگردان اسرائیل بین سال 2019 و 2021 آسیب دیده‌اند، کشف شده باشد. ایران در واقع سابقه طولانی در مهندسی معکوس سیستم‌های تسلیحاتی خارجی از جمله هواپیماهای بدون سرنشین دارد. مهم‌تر از همه، ایران یک هواپیمای لاکهید مارتین RQ-170 سنتینل را که سال 2011 از افغانستان وارد حریم هوایی ایران شد و سرنگون شد، مهندسی معکوس کرد. اسرائیل یکی از این پهپادها را در سال 2018 رهگیری و تایید کرد که این پهپاد «کپی» از «سنتینل» است.
ایران همچنین دارای سابقه توسعه تسلیحات منحصر به‌فرد در داخل کشور است، مانند موشک پرسه‌زن به نام 358 که در اطراف منطقه تعیین شده پرسه می‌زند تا زمانی که پهپادها، بالگردها یا سایر هواپیماهای ارتفاع پایین دشمن را برای رهگیری شناسایی کند. اتفاقا سایر کشورها پهپادهایی ساخته‌اند که به شدت شبیه به سری شاهد ایران است که معلوم نیست از تهران خریداری کرده باشند.
به عنوان مثال، چین اخیرا از پهپاد Sunflower 200 رونمایی کرد که شباهت زیادی به شاهد-131 دارد، همان‌طور که پهپاد عذاب ترکیه که سال گذشته رونمایی شد، نیز بسیار شبیه است. هر دوی این پهپادها پس از شروع استفاده روسیه از شاهد در برابر اوکراین در سال 2022 رونمایی شدند و هر دو برد مشابهی دارند. ایران احتمالا طراحی و عملکرد لانست را رصد کرده و مهندسان خود را موظف به ساخت یک پهپاد ایرانی با قابلیت‌‌‌های مشابه کرده است، دقیقا مانند چین و ترکیه که به نظر می‌رسد این فرمول را با شاهد انجام داده‌‌‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/950096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بورس مثبت شد

خرید نضمینی 550 هزار تن گندم در لرستان

ورود سامانه جدید بارشی به لرستان

خون شهدا برکت راه نظام و بدرقه راه مسئولان است

پیام تسلیت رئیس دانشگاه شاهد به مناسبت عروج شهادت گونه آیت‌الله رئیسی و همراهانش

آیت االله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جهادی و مردمی که در قلب مردم جای دارد.

موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی لرستان چهارشنبه تعطیل است

پرچم عزا بر فراز «فلک‌الافلاک»

ورود سامانه بارشی به لرستان

برگزاری مراسم سوگواری شهید آیت‌الله ابراهیم رییسی در بانک دی

اجتماع مردم شهید پرور استان البرز در سوگ شهادت سیدالشهدای خدمت سید ابراهیم رئیسی

پیام تسلیت فرمانده انتظامی لرستان در پی درگذشت پدر شهید نعمت پور

پیام تسلیت رییس مرکز حراست در پی عروج شهادت گونه آیت‌الله رییسی و همراهانش

پیام رئیس قوه قضائیه در پی شهادت آیت‌الله ابراهیم رئیسی

امام جمعه کیش: راه حل برون رفت از مشکلات امروز جامعه، انسجام، وحدت، همدلی و هماهنگی است

پوتین با تدابیر شدید امنیتی به ایران سفر می‌ کند

آسمان لرستان تحت تاثیر یک سامانه بارشی

سیگنال نزدیک شدن پوتین و شی برای خاورمیانه

شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند

دلار به کانال 56 هزار تومان بازگشت؛ ثبات قیمت سکه و طلا

دیگه ماشینو صافکاری نبر!!!

جلوگیری از 320 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی در لرستان

یک بلوار در نورآباد به نام شهید آیت‌الله «رئیسی» نام‌گذاری شد

نامگذاری یک بلوار در نورآباد به نام شهید آیت الله رئیسی

دیدار شهید سید ابراهیم رئیسی با خانواده‌ تعدادی از شهدای مدافع امنیت در مشهد

سوم خرداد؛ روز حماسه و ایثار، یادآور رشادت‌های مردم ایران

دیدار معاون رییس‌جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید امیرعبداللهیان

پیام ستاد مردم‌نهاد خانواده شهدای مدافع حرم در پی عروج شهادت‌گونه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و هیئت همراه

سورپرایز جذاب آب و هوایی برای هفته اول خرداد

نام‌گذاری یک بلوار در نورآباد به نام شهید آیت‌الله رئیسی

جلوگیری از 320 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در لرستان

دیپلماتِ عقلانیت انقلابی

عزیز جمهور

مقطع حساس

کارنامه سیاست خارجی حسین امیرعبداللهیان

کاهش قیمت نفت شتاب گرفت

بیانیه مجمع نمایندگان طلاب جانباز حوزه‌های علمیه در پی شهادت رییس‌جمهور و همراهان

شوق خدمت و نگاه انقلابی از ویژگی‌های بارز رئیس جمهور شهید بود

توییت فرزند شهید همت درباره شهادت آیت الله رئیسی/ خدایا شکرت که رای‌ام لایق شهادت بود

افزایش قابل توجه جمعیت پرندگان در تالاب‌های لرستان

پیام تسلیت نماینده مردم خرم آباد در مجلس خبرگان رهبری

بیانیه مجمع نمایندگان طلاب جانباز حوزه‌های علمیه پیرامون شهادت رئیس جمهور و همراهان

پیام تسلیت مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره سازمان سلامت کوثر

سرمقاله شهروند/ جلوه‌های همبستگی در میانه اشک و آه

گزارش نیویورک تایمز از نمایش قدرت ایران در منطقه

عزیز مردم

1000 روز جهاد اقتصادی رئیسی بدون تعطیلی و خستگی‌ناپذیر

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

یک بلوار در شهر نورآباد دلفان بنام شهید رییسی نامگذاری شد

پیش‌بینی 48 مرکز جهت دریافت محموله‌های گندم در لرستان