ندای لرستان

آخرين مطالب

رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان:

توسعه اشتغال در کشور با استفاده از استارتاپ‌ها میسر خواهد شد علمي

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان گفت: توسعه اشتغال در کشور با استفاده از استارتاپ‌ها میسر خواهد شد
دکتر حمزه امیری  با بیان اینکه یکی از بزرگترین نگرانی‌های دولت در حال‌حاضر موضوع اشتغال است، افزود: امروزه دغدغه اشتغال در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ما بسیار غم‌انگیز است و بنابراین باید طرحی نو در اندازیم و برای این معضل بزرگ راه‌حلی اساسی طراحی کنیم.
وی با ااشاره به اینکه سوالی که در ذهن متبادر می‌شود این است که در شرایط کنونی چگونه و از چه راه‌هایی اشتغال را به وجود بیاوریم و ایجاد کنیم که موضوعی قابل تأمل و قابل حل است، اضافه کرد: ایجاد زیست بوم کارآفرینی و استارتاپ‌ها موضوعاتی است که برای رسیدن به اشتغال پایدار مدنظر است.
استارتاپ‌ها فرصتی بی‌بدیل در حل مشکلات اقتصادی کشور
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان با تاکید براینکه فعالیت استارتاپ‌ها در بسیاری از کشورها به عنوان یک فرصت بی‌بدیل در حل مشکلات اقتصادی در نظر گرفته شده است و خدماتی که از طریق آنها ارائه می‌شود توانسته بخش قابل‌توجهی از مشکلات آنها را برطرف کند، عنوان کرد: در سال‌های اخیر شاهد رشد استارت‌آپ‌هایی در کشورمان بوده‌ایم که توانسته‌اند برای هزاران نفر اشتغال‌زایی داشته باشند. البته انتظار نمی‌رود همه استارت‌آپ‌ها پس از چند سال دارای چند هزار نفر نیرو باشند، اما فراگیر‌شدن فعالیت استارت‌آپی و کسب‌وکارهای کوچک نوآورانه، می‌تواند ضمن زمینه‌سازی برای رشد و پیشرفت فرهنگ کارآفرینی، به رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی و در نهایت کاهش بیکاری منجر شود.
وی افزود: امروزه مسئلۀ اشتغال برای جوانان، خانواده‌ها و در نهایت برای دولت‌ها به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است که به سادگی نحوۀ زندگی آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده است، حال باید دید که به طور کلی ایجاد اشتغال به عهدۀ دولت است و یا بخش خصوصی چون تصور حاکم در میان مردم این است که این موضوع از وظایف دولت است؛ ولی اینطور به نظر می‌رسد که اگرچه دولت‌ها موظف به توسعۀ زیرساخت‌ها و بسترسازی مناسب و باثبات در فضای اقتصاد و دنیای کسب‌و‌کار و بالاخره تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری و برداشتن موانع بوروکراسی اداری هستند اما ایفای نقش بخش‌خصوصی در این مقوله بسیار پررنگ و اثر بخش خواهد بود.
نقش توسعه زیست‌بوم کارآفرینی در اشتغال فراگیر
امیری با اشاره به اینکه یکی از مزیت‌های ایران داشتن نیروی جوان تحصیل کرده است که کشور برای تحصیل آنها هزینه‌های هنگفتی را متقبل شده است و سالانه هزاران نفر از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف دانش‌آموخته شده و به خیل عظیم آموختگان دانشگاهی جویای کار می‌پیوندند و در حالت خوش‌بینانه تعداد قلیلی از آنها می توانند جذب نهادها و دستگاههای دولتی شوند و طبیعتاً استفاده از مزیت های استانی و منطقه ای و فراهم آوردن و توسعه زیست‌بوم کارآفرینی در استان‌ها می تواند نقش بسزایی در اشتغال فراگیر ایجاد کنند، بیان کرد: استارتاپ‌ها از جمله راهکارهایی هستند که دولت بدون سرمایه‌گذاری مستقیم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.
وی یادآور شد: استارتاپ مقوله‌ای نسبتاً جدید است که در راستای عملیاتی کردن ایده‌ها شکل می‌گیرد. رونق استارتاپ‌ها در ایران، نیازمند فراهم کردن پیش نیازهایی است که در صورت مهیا شدن، به پیشرفت روزافزون کسب‌وکارهای نوپا در کشور منجر می‌شوند. در حال حاضر تنها توسط 21 استارتاپ موفق کشور 132 هزار و 834 شغل ایجاد شده است که عددی بسیار رویایی است.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان با بیان اینکه استارتاپ‌ها، شرکت‌های نوپایی هستند که با ایده‌ای نوآورانه آغاز به کار می‌کنند و در مسیر توسعه و در آمدزایی، برای یک مسئله، راه‌حلی جدید مطرح می‌کنند، گفت: البته این در حالیست که تضمینی برای موفقیت آنها وجود ندارد. به طور میانگین گروه‌های استارتاپی با پرسنل کم و در مدت زمان کوتاهی (حدودا سه سال) فعالیت می‌کنند. در ایران نیز طی چند سال گذشته، شرکت‌هایی از این دست به خوبی جای خود را در بازار پیدا کرده و به موفقیت‌های چشمگیری رسیده‌اند. به طور مثال استارتاپ‌های موفقی در بخش حمل‌و‌نقل، خرید اینترنتی، اپلیکیشن‌های تلفن همراه هوشمند و غیره در بازار مشغول به کار هستند که استقبال مردم از آنها روزافزون است.
اهمیت رویدادهای استارتاپی در جریان‌سازی گفتمان کارآفرینی
امیری با تاکید براینکه رویدادهای استارتاپی در جریان‌سازی گفتمان کارآفرینی از طریق طرح و عملیاتی کردن ایده‌ها در کشور و به ویژه مناطق کمتر برخوردار با پتانسیل‌های بالقوه فوق‌العاده بسیار حائز اهمیت بوده که الزاماً باید توسعه یابند و به بخش مهمی از فرهنگ اشتغال کشور بدل شوند، خاطر نشان کرد: سرمایه‌گذاری تخصصی در حوزه استارتاپ‌ها، مهمترین و حیاتی‌ترین نیاز در عرصه فعالیت و کسب‌‌وکارهای نوپا است، توسعه اشتغال در کشور با استفاده از استارتاپ‌ها میسر خواهد شد؛ اشتغالی که دارای بهره‌وری بالاست و نیاز به بخش دولتی تنها در حد فراهم ساختن زیرساخت‌ها است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی که کشور با بیکاری دانش‌آموختگان و محدودیت منابع مواجه است، باید طرح‌های اشتغال‌زایی با هزینه کمتر و کارآمدی بیشتر در اولویت قرار گیرد، یادآور شد: یکی از این طرح‌ها، توسعه کسب‌وکارهای نوپا و نوآورانه یا همان استارت‌آپ‌ها است.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان با بیان اینکه استارت‌آپ چیزی جز کارآفرینی نوین نیست که با گسترش فناوری‌های نو، توسعه کسب‌وکار را از طریق آنها فراهم کرده است، عنوان کرد: بی‌تردید، استارت‌آپ کسب‌و‌کاری است که بخش مهمی از آن بر پایه فناوری است، این نوع کسب‌و‌کارها از صفحات وب، اینترنت، موبایل و فناوری‌های مرتبط بهره‌مند می‌شوند. هم‌اکنون حدود هزاران نفر در یکی از تاکسی‌های اینترنتی در کشور فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه شکل کسب‌و‌کار در دنیای نوین در حال تغییر و تحول است، تاکید کرد: زمانی کارگران با در دست داشتن ابزارهای کار در کارخانه‌ها به تولید می‌پرداختند اما امروزه با رشد دانش و تکنولوژی کسب‌و‌کارهای نوین در حال شکل‌گیری هستند که ایران هم به واسطه نیروی جوان تحصیلکرده و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن از این امر مستثنی نیست.
نهادینه‌نشدن اقتصاد دانشی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار نوین مشکل اصلی استارت‌آپ‌ها در ایران
امیری مشکل اصلی استارت‌آپ‌ها در ایران را نهادینه‌نشدن اقتصاد دانشی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار نوین در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و با بیان اینکه این مهمترین چالشی است که باعث کاهش اثرگذاری استارتاپ‌ها در کشور شده است، تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ما باور نکرده‌اند که خود می‌توانند کسب ‌ و‌کار‌های جدیدی را راه‌اندازی کنند و هنوز به دنبال استخدام در دستگاه‌های دولتی هستند در حالیکه اگر این باور در بین آن‌ها به وجود بیاید قطعاً استارت‌ ‎ آپ‌ها می‌تواند در رشد کسب‌و‌کار پایدار بسیار مؤثر باشد.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان بیان کرد: استارت‌آپ‌ها و اقتصاد دیجیتال اکنون بسیاری از چالش‌های اساسی را حل کرده‌اند و توجه به آنها بسیار حائز اهمیت است، این روزها تقریباً بیشتر مردم، مسئولان و کارشناسان از خدمات و مزایای این کسب‌‌وکارهای نوپا اطلاع دارند اما باید توجه کرد که «سرمایه‌گذاری تخصصی» در حوزه استارت‌آپ‌ها، مهمترین و حیاتی‌ترین نیاز این بخش به حساب می‌آید.
امیری اضافه کرد: در این زمینه، شکل‌گیری و توسعه شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری داخلی تخصصی یعنی همان سرمایه‌گذاران جسور، شاید بهترین راه‌حل موجود است؛ همچنین از سویی باید دقت کرد که تنها وجود سرمایه هدایت نشده، بدون تخصص یا تجربه لازم مدیریتی، نه تنها اثربخشی چندانی ندارد، بلکه می‌تواند آسیب‌های قابل توجهی را نیز در پی داشته باشد. این در حالیست که شرکت‌های سرمایه‌گذاری ریسک پذیر به شکل تخصصی و با تجربه کافی می‌توانند سرمایه‌ها را به کارآفرینی و درآمدزایی برسانند.
شرکت‌های دانش‌بنیان، تضمینی برای آینده سرمایه‌های علمی و نخبگان کشور
وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان، تضمینی برای آینده سرمایه‌های علمی و نخبگان کشور هستند، یادآور شد: امروزه اکثر کشورهای توسعه‌یافته به دنبال بهره‌مندی از سرمایه‌های بومی بالقوه موجود در کشور خود و علاوه بر آنها، به دنبال سرمایه‌های انسانی و افراد متخصص و آموزش‌دیده از سایر کشورها به‌ویژه کشورهای در حال توسعه هستند. در کشور ما نیز فراهم آوردن شرایط برای نقش آفرینی نخبگان عملگرا در اقتصاد دانش‌بنیان باید فراهم شود.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان خاطر نشان کرد: خوشبختانه در طی سالیان اخیر اقدامات مؤثری در این حوزه توسط معاونت علمی‌و‌فناوری ریاست‌جمهوری و دستگاه‌های مرتبط صورت گرفته و افزایش تعداد و گردش مالی قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان و بازگشت نخبگان به کشور گواه این مدعاست، اما با توجه به نوپا بودن این مقوله در کشور عزم جدی تمام دستگاه‌های حاکمیتی در محقق شدن اثرگذاری نخبگان عملگرا و استعدادهای‌برتر در اقتصاد دانش‌بنیان ضروری به نظر می‌رسد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/93853/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی