ندای لرستان

آخرين مطالب

رئیس دانشگاه علمی کاربردی لرستان:

انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور 98 علمي

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم‌آباد- رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با اشاره به انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور 98، گفت: در حال حاضر تنها 30 درصد از آموزش‌ها مهارتی است.

 سعید فرح بخش ظهر سه شنبه در کارگاه کارآفرینی با حضور مسئولان دانشگاه علمی کاربردی، آموزش و پرورش و 110 نفر از مشاوران و مدیران مدارس لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه اقتصاد دانان اعتقاد دارند که افزایش نقدینگی در یک بخش موجب تورم می‌شود و تورم آسیب‌های متعددی را به دنبال دارد، اظهار داشت: افزایش نرخ کالا و گرانی شدید از جمله پیامدهای این امر است، البته استثناهایی نیز وجود دارد و مطرح می‌شود که اگر افزایش نقدینگی در بخش‌های مولد صورت گیرد تورم زا نیست و می‌تواند موجب حتی رونق و اشتغالزایی بالا شود.
تعداد زیاد دانشگاه‌ها و دانشجویان افتخار نیست
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد داریم که افزایش کمیت در دانشگاه‌ها چه در جمعیت دانشجویی و چه در تعداد دانشگاه‌ها به طور مطلق با توجه به منابع محدود خیلی مطلوب نیست، عنوان کرد: ما در حال حاضر دو هزار و 640 دانشگاه و مرکز آموزش عالی و حدود 4 میلیون دانشجو در کشور داریم که این عدد و رقم در ظاهر خوب است اما با توجه به اینکه بین کمیت گرایی و کیفیت نسبت عکسی با توجه منابع محدود وجود دارد این عدد و رقم خیلی خوشایند نیست و نمی‌توانیم افتخار کنیم به اینکه تعداد دانشگاه‌ها و دانشجویان ما زیاد است که از طرفی بتوانند به توسعه کشور کمک کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته جهاد به طور معمول تعداد دانشگاه‌ها بر حسب شرایط اقتصادی، اجتماعی و صنعتی کشورها تعیین می‌شود، افزود: تعداد دانشگاه‌ها در این کشورها به شدت پایین است، در این راستا کمیت گرایی در کشور ما و همچنین دانشگاه‌ها و آموزش عالی اساساً آسیب‌هایی را به دنبال دارد.
فرح بخش، مدرک گرایی، بیکاری فارغ التحصیلان و پیامدهای اجتماعی را از جمله آسیب‌های کمیت گرایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی عنوان کرد و گفت: دولت در سال‌های اخیر توسعه دانشگاه‌ها را محدود کرده و سیاست‌های تجمیع و ادغام را ظرف یک تا دو سال گذشته دنبال کرده و امیدواریم بتوانیم بحث کمیت گرایی را حل کنیم و به کیفیت بیشتر بی اندیشیم.
تنها 15 درصد از آموزش‌ها مهارتی است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه همانطور که اقتصاد دانان در بحث افزایش نقدینگی در بخش‌های تولیدی و مولد استثنا قائل هستند، ازدیاد دانشگاه‌ها با توجه به منابع محدود خیلی جالب نیست، اما این استثنا وجود دارد که اگر افزایش تعداد دانشگاه در بخش‌های مهارتی باشد قطعاً می‌تواند کمک دهنده باشد، تصریح کرد: این افزایش می‌تواند در راستای حل مشکلات صنعتی و اقتصادی کشور باشد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما با توجه به اینکه دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای وجود دارند، مجموعاً تنها 15 درصد از آموزش‌ها مهارتی است، افزود: این درصد و نسبت مطلوب نیست، البته در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که این آموزش‌ها به 30 درصد برسند.
فرح بخش با تاکید بر اینکه 30 درصد از دانشجویان ما عمدتاً باید مهارتی باشند، عنوان کرد: در کشورهای توسعه یافته این نسبت 50 درصد است، در برخی کشورها نیز 70 درصد آموزش‌ها مهارتی است.
وی با اشاره به اینکه باید به سمت دانشگاه‌های مهارتی برویم، افزود: در برنامه ششم توسعه این امر هدف گیری شده و امیدواریم مسئولان کشور، دانشگاه‌ها و آموزش عالی بتوانند قدم‌های عملی در این رابطه بردارند.
تشریح مزیت‌های دانشگاه علمی کاربردی
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با اشاره به مزیت‌های دانشگاه علمی کاربردی، گفت: ما اعتقاد داریم با توجه به ماهیت این دانشگاه بحث اشتغالزایی مورد توجه قرار گرفته، یکی از مشکلات فعلی جامعه ما بیکاری است و فارغ التحصیلان ما نسبت به سایر دانشگاه‌ها ظرف دو تا سه سال بعد از تحصیل بیشتر مشغول به کار می‌شوند.
فرح بخش با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی یک دانشگاه سیال است و در هر ترم و سال تحصیلی می‌توانیم رشته‌های جدید ایجاد کنیم و رشته‌های قدیم را کنار بگذاریم، ادامه داد: حدود 800 رشته در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ و هنر داریم که می‌توانند تغییر پیدا کنند، اصلاح شوند و این امر یک مزیت است.
وی با اشاره به اینکه ما در لرستان با توجه به ظرفیت‌های استان اگر نیاز باشد برای هر ترم و سال تحصیلی می‌توانیم رشته ایجاد کنیم، گفت: همچنین رشته‌هایی که بازار کار ندارند و یا مورد اقبال قرار نمی‌گیرند را می‌توانیم حذف می‌کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه، یک دانشگاه مهارتی است، افزود: بیشتر آموزش‌های ما از طریق برگزاری کارگاه‌ها است، دروسی تحت عنوان کارورزی داریم که دانشجویان عمدتاً این دروس را می‌گذرانند.
فرح بخش، بیان داشت: نیازهای جامعه بسیار متنوع است و دانشگاه علمی کاربردی با توجه به ماهیت و سیال بودن رشته‌هایش، این نیازها را می‌تواند پاسخ بدهد، ما برای هر شغل یک رشته می‌توانیم ایجاد کنیم، می‌توانیم زمینه تحصیلی بسیاری از دانشجویان را که علاقمندی های متنوعی دارند و متناسب با نیاز بازار کار در خواست‌هایی دارند، را پاسخ بدهیم.
انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور 98
وی در ادامه با اشاره به بحث تناسب رشته‌ها با نیازهای بومی و منطقه‌ای، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که در استان انجام می‌دهیم این بوده که نیازهای استان را بررسی می‌کنیم، با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان وجود دارد و متناسب با این ظرفیت‌ها رشته‌هایی را ایجاد می‌کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با تاکید بر اینکه یکی از مزیت‌ها این بوده که متناسب با ظرفیت‌های بومی، محلی، استانی و منطقه‌ای رشته‌هایی را ایجاد کنیم که موجب اشتغالزایی و توسعه استان شود، گفت: همچنین اکثر مراکز ما خصوصی است، ما چند مرکز دولتی نیز داشتیم که بر اساس مصوبه دولت طی سال گذشته، تا پایان شهریور 98 باید منحل شوند.
فرح بخش، تصریح کرد: این دانشگاه نماد یک دانشگاه مردمی بوده که با مشارکت مردم در بخش‌های مختلف صنعتی، فرهنگی و… اداره می‌شود.
وی با اشاره به گستردگی مراکز آموزشی دانشگاه علمی کاربردی، عنوان کرد: در تمام شهرستان‌های استان مرکز آموزشی داریم و خدمات آموزشی را ارائه می‌دهیم.
دانش آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی سوق یابند
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با تاکید بر اینکه این دانشگاه ظرف یک تا دو سال گذشته سیاست کیفیت گرایی را دنبال کرده و با توجه به این سیاست رویکردهای مختلفی را دارد، گفت: ما مدرسینی داریم که ساماندهی جدید شده اند ، پالایش شده اند ، در آینده نیز مدرسینی را خواهیم داشت که توانمندی و ارتباط با دانشگاه را داشته باشند.
فرح بخش با اشاره به اینکه ظرف یک تا دو سال گذشته مراکز ما به شکل تخصصی فعالیت داشته و در رشته‌های خاص و محدودی خدمات ارائه می‌دهند، افزود: انتظار ما از آموزش و پرورش این بوده که دانش آموزان را به سمت آموزش‌های مهارتی سوق دهد.
وی، بیان داشت: باید دانش آموزان را به سمت فعالیت‌های که منجر به اشتغالزایی زود رس هدایت کنیم و دانشگاه علمی کاربردی یکی از این راه‌ها است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/93655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

بورس صعودی می‌ماند؟

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

245 نماینده در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی راهی خانه ملت می‌شوند

3 هزار کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال آب لرستان نیازمند اصلاح و بهسازی است

همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است

فعال شدن صنایع راکد لرستان نیازمند نگاه ویژه دولت

برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم

تأکید وزیر کشور برای زمینه سازی مشارکت مردم در سرمایه گذاری

زمینه مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در لرستان فراهم شود

فرایند قانونی سد معشوره طی شده‌ است

جهش توسعه در لرستان آغاز شده و نیاز به پیگیری دارد

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

تیراندازی مرگبار کودک 5 ساله به سمت خاله 14 ساله‌

با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم/ سد «معشوره» و «راه آهن» لرستان در دستور کار دولت است

نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود

آیین تکریم و معارفه استاندار لرستان

افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

سپاه برای برطرف کردن مشکلات لرستان در کنار دولت ایستاده است

کودک 5 ساله خرم‌آبادی خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

آوای 5000 ساله در لرستان به روایت تسنیم از خنیاگران سرنا

با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم

ظهور قدرت اراده ملت ایران در عملیات «وعده صادق»

شفقت مدیریت استانداری لرستان را تحویل گرفت

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

سکه و طلا ارزان‌تر شد

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

فعال کردن 350 هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می‌طلبد

مستند ستاره دنباله دار؛ روایت حضور جهادگران اصفهانی در بزنوید لرستان +فیلم