ندای لرستان

آخرين مطالب

نان سبوس‌دار بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه گفتگو

نان سبوس‌دار بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه

  بزرگنمايي:

ندای لرستان- دکتر ابراهیم فلاحی اظهار کرد: آرد مورد مصرف در نان لواش با آهن غنی شده است، افزود: می‌توان ویتامین  D  را به آرد اضافه کرد به شرطی که سبوس آن را خیلی جدا نکنیم.

وی اضافه کرد: خیلی از خاصیت آرد گندم در سبوس آن است و هرچه سبوس را کمتر جدا کنیم، خواص آن بسیار بیشتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: گندم مصرفی دارای ویتامین‌های   و  D  و گروه  B  و مواد معدنی بوده و بسیار غنی است.

فلاحی با اشاره به اینکه  سبوس موجود در آرد بسیاری از خصوصیات تغذیه‌ای را داراست و هرچه این سبوس را بیشتر جدا کنیم، آنچه باقی می‌ماند آرد سفید است که حاوی نشاسته بالا  و مواد مغذی پایین است که تنها انرژی دریافتی را  بالا می‌برد، افزود: آرد مذکور چاق‌کننده بوده و به لحاظ  تغذیه ای مواد مغذی ضعیف‌تری دارد.

وی تاکید کرد: هرچه غذا کالری کمتری و مواد مغذی آن بیشتر باشد به لحاظ تغذیه‌ای مفیدتر است به عنوان نمونه نانی که سبوس بیشتری داشته  باشد خواص بیشتری دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نان غذای پایه‌ای مردم است، تصریح کرد: اگر بتوانیم سبوس را جدا نکنیم و یا کمتر جدا کنیم خیلی از مشکلات تغذیه‌ای جامعه کمتر خواهد شد.

فلاحی عنوان کرد: مواد غذایی باید علاوه بر اینکه انرژی تولید می‌کنند دارای ویتامین و مواد معدنی باشند چراکه اینها نیازهای بدن هستند؛ وقتیکه  اینها مواد جدا می‌شود فقط انرژی به بدن می‌رسد که تبدیل به چربی شده و فرد را چاق می‌کند و معمولا افراد چاق دچار کم خونی و کمبود ویتامین هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه نانی که سبوس دارد از بروز سرطان‌ها ی دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند، افزود: سبوس دارای فیبر بوده و چنانچه از آرد گرفته شود خاصیت ضد سرطانی آن از بین می‌رود.

فلاحی خاطر نشان کرد: نان سفید خیلی برای بدن مضر است  در حالیکه هرچه نان تیره‌تر و دارای فیبر بالاتری باشد مفید‌تر و سودمندتر خواهد بود.

وی تاکید کرد: اگر سبوس نان را نگه داریم و آن را جدا نکنیم به سلامت و ارتقای امنیت غذایی جامعه کمک می‌کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: براساس تحقیقی که انجام داده‌ام 49 درصد خانوارهای ایرانی دچار ناامنی غذایی هستند که بخش عمده‌ای از این ناامنی عدم تامین مواد مغذی به اندازه کافی و یا وجود آلودگی‌های شیمیایی در مواد غذایی است؛ در حالیکه ممکن است فرد انرژی کافی دریافت کرده باشد بعلت کمبود مواد غذایی دچار نامنی غذایی باشد.

فلاحی گفت: نان سبوس‌دار یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه می‌تواند باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: نان کامل چون ارزش غذایی بالایی دارد و از طرفی ارزان قیمت است می‌تواند در ارتقا امنیت غذایی موثر باشد.

وی توصیه کرد: بهتر است افراد بیشتر از نان‌های سنگک، بربری و تافتون استفاده و از نان لواش و باگت کمتر استفاده کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بیش از 3 میلیون نفر ساعت آموزش‎های فنی و حرفه‎ای را فرا گرفته‎اند

عدم تحرک و جنب و جوش نشانه نقص و عیب است

استراتژی‎ ریسک راهی موثر در کاهش خطرات تولید

انجیرستان معمولان تا 20 روز آینده پاکسازی می شود

410 قلاده سگ به پایگاه وفاداران منتقل شد/گرفتن 3 تا 6 سگ در طول شبانه‌روز

شهردار:ماشین آلات شهرداری پلدختر در سیل فرسوده شدند

فصل امتحاناتی سخت برای دانش آموزان سیلزده

طرح جامع پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی تدوین شود

راه‌اندازی اولین پایگاه اجتماعی ویژه سیل در شهرستان پلدختر

1800 لیترسوخت قاچاق در بروجرد کشف و ضبط شد

پنج مرکز نوآوری دردانشگاه علمی کاربردی لرستان فعالیت می کنند

کارخانه کاشی جم بروجرد احیا می شود

اجرای طرح نهضت آسفالت معابر بروجرد/ بازارچه‌های محلی ایجاد می‌شود

اعتماد کلیدی‌ترین شرط استحکام روابط است

لغو آزمون کتبی داوطلبان ورود به حوزه علمیه به‌علت وقوع سیل

20 تن شکر در سلسله توزیع شد

ثبت 85 موقوفه جدید در لرستان

شیوع اختلال لجبازی قبل از نوجوانی در پسران بیشتر از دختران است

قدمت اسناد مکتوب زبان کردی به قرن شانزدهم میلادی باز می گردد

محموله چوب قاچاق در خرم آباد کشف شد

کدام مفصل بیشتر در معرض آسیب‌های ورزشی قرار دارد؟

32 هزار و 372 واقعه ولادت در لرستان به ثبت رسید

اقدامات بعد از سیل در مزارع و باغات

19 روستای خرم‌آباد در معرض رانش/ یک روستا تخلیه شده است

ستاد بازسازی عتبات عالیات در حادثه سیلاب لرستان بسیار مثبت عمل کرده است

کوچ عشایر از بروجرد آغاز شد

بیشترین عامل فوت در لرستان چیست؟

وزارت نیرو حریم و بستر رودخانه ها را مشخص کند

518 مورد دو و سه‌قلوزایی در لرستان

سیل به 80 مدرسه در دلفان خسارت وارد کرد

افراد دارای حمایت اجتماعی کم، سلامت اجتماعی کمتری دارند

هر هکتار آبخیزداری منجر به ذخیره شدن 520 مترمکعب آب می‌شود

مهار سیلاب های فصلی با تکمیل سدهای نیمه تمام

شش پروژه در حوزه سرمایه‎گذاری عملیاتی شد

دعوت از رئیس‌جمهور برای حضور در لرستان

6 ماه حقوق معوقه کارگران شهرداری بروجرد پرداخت شد

کاهش آمار مصدومین حوادث کار در استان

سقوط بهمن به دریاچه گهر

230 میلیارد ریال بدهی دولتی ها به برق لرستان وصول شد

2 نفر از عوامل سازنده پل تخریب شده کاکارضا دستگیر شدند

55روستای شهرستان بی‎برق هستند

حمایت از برنامه‌های مبتکرانه برای اشاعه سلامت اجتماعی

کمک هزینه معیشت به کودکان بی سرپرست سیل زده پرداخت می شود

15 هزار و 697 نفر از سیلزدگان لرستان اسکان یافتند

10هزارمسافردر مدارس بروجرد اسکان یافتند

سیلاب به 6300 هکتار از زمین های کشاورزی بروجرد خسارت زد

140 واحد مسکن روستایی و شهری دچار آبگرفتگی شدند

باران جاده های بروجرد را لغزنده کرد

61 بقعه لرستان؛ میزبان طرح آرامش بهاری

احتمال شروع بیماری زنگ در لرستان