ندای لرستان

آخرين مطالب

نان سبوس‌دار بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه علمي

نان سبوس‌دار بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نان سبوس‌دار یکی از بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه می‌تواند باشد.
دکتر ابراهیم فلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: آرد مورد مصرف در نان لواش با آهن غنی شده است، افزود: می‌توان ویتامین D را به آرد اضافه کرد به شرطی که سبوس آن را خیلی جدا نکنیم.
وی اضافه کرد: خیلی از خاصیت آرد گندم در سبوس آن است و هرچه سبوس را کمتر جدا کنیم، خواص آن بسیار بیشتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: گندم مصرفی دارای ویتامین‌های E و D و گروه B و مواد معدنی بوده و بسیار غنی است.
فلاحی با اشاره به اینکه سبوس موجود در آرد بسیاری از خصوصیات تغذیه‌ای را داراست و هرچه این سبوس را بیشتر جدا کنیم، آنچه باقی می‌ماند آرد سفید است که حاوی نشاسته بالا و مواد مغذی پایین است که تنها انرژی دریافتی را بالا می‌برد، افزود: آرد مذکور چاق‌کننده بوده و به لحاظ تغذیه ‎ ای مواد مغذی ضعیف‌تری دارد.
وی تاکید کرد: هرچه غذا کالری کمتری و مواد مغذی آن بیشتر باشد به لحاظ تغذیه‌ای مفیدتر است به عنوان نمونه نانی که سبوس بیشتری داشته باشد خواص بیشتری دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نان غذای پایه‌ای مردم است، تصریح کرد: اگر بتوانیم سبوس را جدا نکنیم و یا کمتر جدا کنیم خیلی از مشکلات تغذیه‌ای جامعه کمتر خواهد شد.
فلاحی عنوان کرد: مواد غذایی باید علاوه بر اینکه انرژی تولید می‌کنند دارای ویتامین و مواد معدنی باشند چراکه اینها نیازهای بدن هستند؛ وقتیکه اینها مواد جدا می‌شود فقط انرژی به بدن می‌رسد که تبدیل به چربی شده و فرد را چاق می‌کند و معمولا افراد چاق دچار کم خونی و کمبود ویتامین هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه نانی که سبوس دارد از بروز سرطان‌ها ی دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند، افزود: سبوس دارای فیبر بوده و چنانچه از آرد گرفته شود خاصیت ضد سرطانی آن از بین می‌رود.
فلاحی خاطر نشان کرد: نان سفید خیلی برای بدن مضر است در حالیکه هرچه نان تیره‌تر و دارای فیبر بالاتری باشد مفید‌تر و سودمندتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر سبوس نان را نگه داریم و آن را جدا نکنیم به سلامت و ارتقای امنیت غذایی جامعه کمک می‌کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: براساس تحقیقی که انجام داده‌ام 49 درصد خانوارهای ایرانی دچار ناامنی غذایی هستند که بخش عمده‌ای از این ناامنی عدم تامین مواد مغذی به اندازه کافی و یا وجود آلودگی‌های شیمیایی در مواد غذایی است؛ در حالیکه ممکن است فرد انرژی کافی دریافت کرده باشد بعلت کمبود مواد غذایی دچار نامنی غذایی باشد.
فلاحی گفت: نان سبوس‌دار یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه می‌تواند باشد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: نان کامل چون ارزش غذایی بالایی دارد و از طرفی ارزان قیمت است می‌تواند در ارتقا امنیت غذایی موثر باشد.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد بیشتر از نان‌های سنگک، بربری و تافتون استفاده و از نان لواش و باگت کمتر استفاده کنند.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ایجاد کانال‌های هدایت آب‌های سطحی دانشگاه با 500 میلیون اعتبار

انگیزه تحصیلی بسیاری از پیامدهای آموزشی را رقم می‌زند

استفاده درازمدت از استروئیدهای آنابولیک بر قلب و گریه تاثیر دارد

50 درصد کلاس‌های مدارس استان تخریبی هستند

3000 کلاس درس در مدارس لرستان از بخاری نفتی استفاده می‌کنند

مدیرکل جدید نوسازی مدارس لرستان: در مکان‌یابی فضای آموزشی مشکل داریم

25 هزار کلاس درس دارای سیستم گرمایشی غیراستاندارد هستند

مدارس بهترین زیرساخت برای مدیریت بحران بودند

7500 کلاس درس لرستان نیازمند استانداردسازی گرمایشی

دانشگاهیان براساس چارچوب‌های دینی، گام‌های اثربخش برای رفع مشکلات بردارند

یکنواختی ژنتیکی در گیاهان زراعی نامطلوب است

شرکت 36 هزار دانش‌آموز لرستانی در فعالیت‌های تابستانی

سهم 45 درصدی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از بازار کار

دکترهای بی‌سواد، باسوادهای هیچ‌کاره

رتبه 31 لرستان در کنکور

این روزها لرستان بوی کنکور می‌دهد

32هزار و 751 لرستانی در کنکور سراسری شرکت می کنند

زنان معتاد تجربه طرد اجتماعی بیشتری دارند

تقاطع غیرهمسطح دانشگاه بیش از 8 میلیارد اعتبار دارد

بهداشت برنامه مدونی برای اعتیاد و خودکشی داشته باشند

برگزاری همایش‌های «جمع‌بندی کنکور» در مناطق سیل‌زده لرستان

رئیس دانشگاه لرستان: پژوهش‌های دانشگاهی ناظر بر صنعت باشند

کنفرانس ملی برق در خرم آباد آغاز بکار کرد

رقابت های علمی تخصصی معلمین تربیت بدنی لرستان برگزار شد

درگیری تحصیلی سازه‌ای برای تلاش‌های اصلاح‌گرانه حوزه تعلیم است

اختلالات ژنتیکی از عوامل بروز مشکلات ستون فقرات است

کسی خارج از دانشگاه در تصمیمات هیئت‌رئیسه مداخله نخواهد کرد

تاثیر سیل بر زنبور‎ها

بودجه تعمیر، تجهیز و محوطه 40 درصد رشد داشته است

دانشگاه محل سیاسی‌بازی و سکوی سقوط و پرواز کسی نیست

اضافه کردن 2000 تخت، 4000 فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد

8.14 درصد درآمد ناخالص کشور صرف حوزه سلامت می‌شود

تاکید ما اجرای الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی لرستانی است

بازدید های علمی بنیاد کودک بروجرد برگزار می شود

359 مقاله در کنفرانس ملی برق لرستان پذیرفته شد

چند درصد دانش‌آموزان دارای عادات صحیح خوابیدن هستند؟

برگزاری کنفرانس بین‌المللی برق/ افتتاح همزمان ساختمان آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه

صنعتی بزرگ به نام پرورش کرم ابریشم

تمرینات اصلاحی نافرمی بدن را رفع می‌کند

پرداخت وام قرض‌الحسنه صندوق رفاه به دانشجویان سیل‌زده دانشگاه

شناسایی بیش از 24 هزار زن سرپرست خانوار زیر 55 سال در لرستان

تقویت کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه در سالجاری

نرخ بالای تورم تأثیر منفی بر سرمایه‌گذاری دارد

مدارس هیات امنایی مرکز لرستان سطح‌بندی می‌شوند

سقف شیشه‎ای و پست مدیریتی زنان

نقش آفرینی بیشتر دانشگاهیان در رفع مشکلات و چالش‌های استانی ضروری است

46 مدرسه لرستان خواهرخوانده شدند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان منصوب شد

تخفیف ویژه دانشگاه علمی کاربردی به دانشجویان مناطق سیل‎زده

همایش کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش لرستان برگزار می‎‏شود