ندای لرستان

آخرين مطالب

مهارت آموزی زمینه ساز اشتغال پایدار اقتصادي

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - بروجرد - اشتغال پایدار به عنوان جز لاینفک زندگی همواره مورد توجه بوده و به عنوان یک نیاز ضروری از اهمیت بالایی برخوردار است اما این مهم زمانی با پایداری همراه خواهد بود که با مهارت آمیخته شده باشد.
به گزارش ایرنا، با صنعتی شدن جوامع و یا به نوعی با بد صنعتی شدن جامعه در چند دهه اخیر اغلب متقاضیان اشتغال امید به استخدام در ادارات، نهادها و شرکت ها داشته و بر این باورند در این جامعه شغل تنها مفهوم استخدام را دارد غافل از آنکه با مهارت اندوزی و ایجاد اشتغال پایدار می توانند علاوه بر ایجاد زمینه اشتغال خود کار آفرینی را نیز برای دیگران به ارمغان بیاورند.
این تفکر غلط زاییده برخی عوامل از جمله ایجاد انتظار کاذب در بازار کار، گرایش بیشتر جوانان به تحصیلات دانشگاهی و افزایش سطح توقعات آنها و جدایی میان مهارت اندوزی در کنار تحصیل بوده است.
بدون شک ایجاد اشتغال آن هم از نوع پایدار نیازمند دانش و مهارت کافی است و صرف دانستن دانش بدون مهارت نمی توان راه به جایی برد.
امروزه یکی از علل عدم موفقیت در ورود جوانان به بازار کارنداشتن روحیه، پشتکار و مهارت باشد که موجب شده کاهش سرعت در حرکت رو به جلوشده است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تلاش مراکز رسمی و آموزشی باید تولید نیروهای آکادمی و تربیت تکنسین باشد تا در کنار دانش و آموزشهای علمی بتوان از استعداد و توانمندی افراد در حوزه های مختلف بهره لازم را برد و از سوق دادن جامعه به سمت جامعه صنعتی مبتی بر اشتغال پشت میز نشینی جلوگیری کرد.
یک استاد دانشگاه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: ما امروز نیازمند تکنسین در کشور هستیم اما نظام آموزش رسمی کشور، این مهم را تولید نمی کند.
احمد موسوی افزود: وجود نیروهای متخصص می تواند هر غیر ممکنی را ممکن سازد و بسیاری از کشورهایی که مسیر رشد و توسعه را میان بر زدند، به دلیل تربیت فرد مجرب بوده است.
وی اظهارداشت: برای تربیت نیروهای مهارت دیده و کاهش معضل بیکاری در جامعه و انتظار استخدام برای اغلب تحصیل کردگان دانشگاهی باید سازمان آموزش فنی و حرفه ای را به عنوان متولی آموزش های غیر رسمی در کشور تقویت نموده و مهارت های آن در کنار دروس دانشگاهی به دانشجویان فرا خواند.
این استاد دانشگاه بر تعامل بین همه دستگاه های مرتبط با عرضه نیروی ماهر تاکید کرد و ادامه داد: شاید آمار بالای بیکاری امروز در جامعه زاییده عوامل مختلفی باشد اما مهمترین علت آن تکیه جوانان به مدارک دانشگاهی و بی توجهی به حرفه اندوزی و مهارت آموزی است.
یک معلم بروجردی گفت: حرفه آموزی باید از مقاطع پایین آموزشی به عنوان یک اصل مهم مورد توجه دانش آموزان قرار گیرد و اندیشه های مهارت را بین دانش آموزان تقویت کنیم تا علاوه بر کشف استعدادها بتوانند رشته دانشگاهی را براساس مهارت و توانمندی خود انتخاب و علم و دانش و مهارت لازم بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه راهی بازار کار شوند.
علی دهکردی افزود: آموزش و پرورش و دانشگاه ها باید با تعامل با مراکز فنی و حرفه ای به تربیت نیروهای مهارت دیده اهتمام داشته و واحدهای کارآموزی را تقویت و از تبدیل ساعت کارآموزی به زنگ تفریح دانشجو و دانش آموز خودداری کنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: برخی افراد به دلیل تامین شدن از سوی خانواده و یا اخذ مدرک دانشگاه تمایلی به شغل های مهارتی و ورود به بازار کار ندارند و هر شغلی را زیبنده خود نمی بینند.
عبدالعلی گیوه کی افزود: وزارت تعاون برنامه هایی برای مهارت آموزی قشرهای مختلف برای ایجاد اشتغال دارد که از جمله آنها مهارت آموزی سالانه 200 هزار سرباز با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح است که بعد از 2 سال خدمت سربازی، فرد توانایی ورود به بازار کار را دارد.
وی با تاکید بر اینکه دارابودن مهارت با مدرک دانشگاهی کاملاً متفاوت است، اظهارداشت: مهارت همان سواد انجام کاراست و کسی که سواد انجام کاری را داشته باشد می تواند در جامعه آثار اجتماعی و اقتصادی داشته باشد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد بیان کرد: هم اکنون این نهاد در راستای توانمند سازی افراد بیکاری که بیمه بیکاری دریافت می کنند اقدامات مناسبی برای حرفه آموزی با هماهنگی مرکز فنی و حرفه ای بروجرد ایجاد نموده و در سال جاری 160 تن از افرادی که بیمه بیکاری دریافت کرده اند به مراکز فنی حرفه ای برای کسب مهارت و جذب در بازار کار با هدف اشتغال پایدار معرفی شده اند.
گیوه کی ادامه داد: ما براساس قانون بیمه بیکاری مکلف هستیم که مقرری‌بگیران را ارتقای مهارت دهیم و به آنها آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را ارائه کنیم و اگر نیاز به بازآموزی مهارت دارند باید امکان بازآموزی را فراهم نمود.
وی اظهارداشت: امروز جوانان به دنبال کارهای اداری و پشت میز نشینی هستند و به دلیل نداشتن مهارت های کافی نمی توانند وارد بازار کار شوند.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای امام علی (ع) بروجرد گفت: مرکز فنی و حرفه ای امام علی(ع) بروجرد دارای 12 کارگاه ثابت و 14 مرکز سیار با 28 کارگاه آموزشی و حدود 147 رشته است.
محمد برنا اظهار داشت: در سال گذشته بیش از 602 هزار نفر ساعت آموزش در مرکز فنی و حرفه ای امام علی(ع) بروجرد ارائه شد.
6052/7273

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/87683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان تا سه‌شنبه

دارندگان کارت سوخت بخوانند

راهپیمایی جمعه خشم در لرستان

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

وقوع رگبارهای پراکنده باران در لرستان

آغاز عملیات اجرایی ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

آغاز ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

برگزاری آزمون استخدامی تأمین اجتماعی در لرستان

نجات دو کوهنورد گرفتار در دره شیرز کوهدشت

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

نجات جان 2 کوهنورد گرفتار در دره «شیرز» کوهدشت

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

52 میلیون و 885 هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

کاراته‌کای نوجوان لرستانی به اردوی تیم ملی دعوت شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

راهپیمایی «جمعه خشم» در الشتر

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

خشم نمازگزاران لرستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

حمایت مردم ازنا از فلسطین و غزه

راهپیمایی «جمعه خشم» در خرم‌آباد

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

پرداخت بیش از 90 درصد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

غروب آفتاب در دره زیبای شیرز لرستان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

آغاز کوچ 11 هزار خانوار عشایری در لرستان