تولید گیاهان تراریخت راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس
علمي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - رضا میردریکوند اظهار کرد: عدس با دارا بودن
حدود 22 درصد پروتئین، یکی مهم ترین و قدیمی ترین منابع غذایی بشر
محسوب می شود.
وی ادامه داد: از طرفی بقایای گیاه عدس شامل ساقه،
کاه و کلش و پوسته غلاف آن دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای مصرف دام
های اهلی مناسب است.
میردریکوند اضافه کرد:بااینوجود بیماری
های قارچی مختلفی مانند پژمردگی آوندی، پوسیدگی و سفیدک ها به همراه سایر
بیماری های باکتریایی و ویروسی همواره رشد این گیاه را تهدید کرده و
تولید محصول آن را کاهش می دهند.
این مدرس دانشگاه افزود:یکی از راه های ایجاد مقاومت نسبت به این بیماری ها تولید گیاهانتراریخت مقاوم به بیماری است.
وی خاطرنشان کرد:برای تولید این گیاهان ابتدا باید ژن های مقاومت را در گیاهان شناسایی کرد.
میردریکوند گفت:پس از شناسایی با انتقال این ژن ها می توان گیاهان تراریخت مقاوم به بیماری راتولید کرد.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/78570/