ندای لرستان

آخرين مطالب

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی مطرح کرد:

استرس عامل پرفشاری خون علمي

استرس عامل پرفشاری خون

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: استرس عامل پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی و عروقی است.
دکتر عزت‌الله فاضلی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، با بیان اینکه کسانی که مشکل پرفشاری خون و بیماری قلبی و عروقی دارند ترکیباتی کافئین‌دار استفاده نکنند، افزود: برای خانم‌های باردار موادی که ترکیباتی که کافئین ‌دارند توصیه نمی‌کنم.
وی با اشاره به اینکه اکثراً پرفشاری خون جنبه ژنتیکی دارد، گفت: استرس سبب انقباض عروق می‌شود و عاملی برای افزایش پرفشاری خون و در کنار مسائل زمینه‌ای و ژنتیکی مشکل‌ساز می‌شود.
فاضلی مقدم اینگونه افراد را دعوت به آرامش کرد و یادآور شد: البته این مهم در کنار رعایت رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و کاهش مصرف نمک نتیجه بهتری را به دنبال دارد.
سبزیجات و میوه‌جات بهترین منابع غذایی سرشار از پتانسیل
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بهترین منابع غذایی سرشار از پتانسیل را سبزیجات و میوه‌جات برشمرد و با بیان اینکه به افرادی که پرفشاری خون و بیماری قلبی و عروقی دارند توصیه می‌شود سبزیجات و میوه‌جات را زیاد مصرف کنند چراکه داری فیبر و پتانسیل هستند، گفت: خیلی از سکته‌ها به خاطر استرس ایجاد می‌شود، این افراد پیش‌زمینه‌ای دارند و یک فشار عصبی می‌تواند منجر به سکته در آنها شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه نمک به دو شکل مستقیم و پنهان استفاده می‌شود که باید میزان مصرف را محدود کنیم، عنوان کرد: نمک آشکار همان نمکی است که بر سفره‌ها قرار می‌گیرد و بخش قابل توجهی از نمک‌های پنهان در نان، پنیر، خیارشور، غذاهای کنسرو شده و فست‌فودها وجود دارد که مصرف اینها باعث افزایش فشار خون می‌شود.
مصرف نمک دریا به دلایل مختلف مورد تایید نیست
وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف نمک دریا را به دلایل مختلف تایید نمی‌کنیم، افزود: عده‌ای سودجو که به دنبال تجارت و سود هستند تبلیغات وسیعی برای مصرف این ماده دارند.
فاضلی مقدم با بیان اینکه نمک دریا ناخالصی و فلزات سنگین دارد، اضافه کرد: مصرف این ماده سبب رسوب شدن موادسمی در بدن و اسیب‌ رسیدن به کلیه می‌شود و در درازمدت ایجاد سرطان می‌کند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: بر خلاف تبلیغاتی که می‌شود میزان ید نمک دریا بسیار پایین است و قابل مقایسه با نمک‌های تصفیه شده ‌یددار نیستند.
کاهش مصرف نمک یدار تصفیه شده در لرستان
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: متأسفانه لرستان جز استان‌هایی است که در مقایسه با استان‌های دیگر کمترین مصرف نمک‌های یددار را دارد و این می‌تواند باعث بروز اختلالات ناشی از کمبود ید از جمله گواتر شود.
فاضلی مقدم یادآور شد: از سال 68 تاکنون با غنی کردن نمک‌ها با ید شیوع گواتر از 70 درصد به زیر 10 درصد رسیده است.
وی هشدار داد: جایگزین کردن نمک‌ دریا به جای نمک‌های یددار تصفیه‌شده می‌تواند سبب بروز بیماری‌های ناشی از کمبود ید نظیر گواتر شود.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

افزایش تعرفه کارت خدمات درمانی ورزشکاران/ صدور کارت‌ها الکترونیکی

ایجاد مرکز پیوند مغز و استخوان در بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد

کلان طرح مرکز رشد دستاورد بزرگ سال 97 بود

60دانش آموز بروجردی در المپیادهای علمی پذیرفته شدند

افزایش آمار دانشجویان بورس و غیر بورس در دانشگاه

مسافرین از غذاهای بین‌راهی ارزان قیمت استفاده نکنند

بلوط موثر در درمان نرمی استخوان

عوارض شنوایی و روان‌پزشکی مشکل بروز انفجار در برخی افراد است

بلوط موثر در درمان نرمی استخوان

مسافرین از غذاهای بین‌راهی ارزان قیمت استفاده نکنند

افزایش آمار دانشجویان بورس و غیر بورس در دانشگاه

رزرو تمامی مراکز رفاهی کمیته اسکان لرستان برای ایام نوروز

امسال دو هفته مدارس استان تعطیل بودند

یک دکترای علوم دام: پساب الکل انرژی‌زایی بالایی برای خوراک دام دارد

ایستگاه‌های سلامت در ورودی شهرها در ایام نوروز راه‌اندازی می‌شوند

محدودیت‌های ماده 4 قانون جدید چک به حالت تعلیق در آمد

مصدومین چهارشنبه آخر سال استان 58 نفر بودند

تهدیدات علیه زیرساخت‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان مشخص شوند

معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی: ده درصد حوادث ترافیکی لرستان کاهش پیدا کرده است

برای حفظ سلامت مردم در نوروز از تمامی ظرفیت‌ها استفاده شود

فنوتیپ هر گیاه ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است

مراکز علمی به کمک مدیریت خشکسالی بیایند

فوق تخصص آنکولوژی و خون: توده یا تومور مهم‌ترین علامت کانسر پستان است

کود سبز، رقیب علف‌های هرز

استقرار گروه‎های استارت آپ در مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه آیت‎الله بروجردی(ره)

22 دانشجوی خارجی بورس و غیر بورس در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند

توده یا تومور مهم‌ترین علامت کانسر پستان است

استقرار گروه‎های استارت آپ در مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه آیت‎الله بروجردی(ره)

با کمپ‎های غیرمجاز برخورد شود

کلنگ لاستیک‎سازی بارز به زمین زده شد

حفظ سلامت شاغلین، شاخص مهم توسعه‌یافتگی

شهرداری‌ها در تقویت کانون‌های سلامت نقش اساسی دارند

کباب درست کردن با زغال سرطان‌زاست

آمادگی طراحی و اجرای سازه‌های گلخانه‌ای ایرانی را داریم

ضرورت شناسایی زودهنگام اختلالات روحی روانی در مراحل اولیه بارداری

موفقیت اصلاح‌گران نباتات به میزان تنوع ژنتیکی موجود در گیاهان زراعی بستگی دارد

عدس، اعجوبه‌ای ریز

سلامت مسافران نوروزی نیازمند همکاری بین دستگاه‌های ذی‌ربط است

نان سبوس‌دار بهترین گزینه‌ها برای ارتقای امنیت غذایی و سلامت جامعه

شانکر، تهدیدی برای درختان گردو

شبکه انتقال دانش کشاورزی به‌خوبی برقرار نیست

ضرورت شناسایی زودهنگام اختلالات روحی روانی در مراحل اولیه بارداری

موفقیت اصلاح‌گران نباتات به میزان تنوع ژنتیکی موجود در گیاهان زراعی بستگی دارد

پژوهش باعث سرعت بخشی برنامه های محرومیت زدایی می شود

جوان دارای ایده و خلاق باید حمایت شود

در حوزه زیرساخت های علمی در لرستان سرمایه گذاری می شود

حرکت بر مبنای دانش تنها مسیر توسعه یافتگی است

دانشگاه ها به سمت اقدامات دانش بنیان حرکت کنند

75 مرکز علمی آموزشی در لرستان فعال است

مأموریت‎هایی در راستای چالش‌های ملی تعریف کرده‌ایم