ندای لرستان

آخرين مطالب

رعایت الگوی کشت، راه برون رفت از مشکل کم آبی اقتصادي

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم آباد - تغییر الگوی کشت بهترین راهکار برای مقابله با محدودیت های آبی بوده و راهکاری مناسب برای استفاده بهینه از منابع آبی می باشد که آگاهی بخشیدن به کشاورزان می تواند در این خصوص موثر باشد.
  با توجه به نزدیک شدن فصل زراعی جدید برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه تغییر الگوی کشت به کشاورزان در لرستان می تواند بسیاری از مشکلات و چالش های بحران کم آبی را در این استان کاهش دهد.
از مجموع 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی لرستان تنها 25 درصد آبی و مابقی دیم بوده همچنین سطح زیر کشت گندم آبی استان 50 هزار و 44 هکتار و گندم دیم 197 هزار و 100 هکتار می باشد.
بر اساس آمار کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی کشت دیم بیشتر در استان های لرستان، آذربایجان های غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، مرکزی ، ایلام و خوزستان و فارس رخ می دهد که با توجه به کاهش بارندگی و چالش های بوجود آمده در مساله خشکسالی و قطعی آب در برخی مناطق در فصل گرما باید بیش از پیش به این مهم توجه شود.
با توجه به لزوم تامین امنیت غذایی از طریق تولید محصولات حیاتی و از طرفی نیاز به مدیریت منابع آبی به شکل بهینه، ضروری است در بخش کشاورزی این نوع کشت مورد حمایت قرار گیرد و با رفع موانع و مشکلات، ظرفیت آن در لرستان تقویت شود.
مریدعباس بیرانوند کشاورز 51ساله خرم آبادی که زمین زراعی او در روستای پدری اش نزدیک به بخش چغلوندی است می گوید: بارها از سوی جهاد کشاورزی به ما اعلام کرده اند که نباید مانند گذشته کشت کنیم و با تغییر الگو کشت باید یاور این سازمان باشیم.
وی که فرزندانش هم در کشاورزی به او کمک می کنند معتقد است که نمی تواند بدون هیچ برنامه تعیین شده ای الگوی کشت گذشته خود را تغییر دهد و اکنون با حفظ این الگو به خوبی امرار و معاش می کند.
** منابع آلی خاک باید برای آیندگان حفظ شود
مجری طرح ارتقا امنیت غذایی ( ایکاردا ) جهادکشاورزی لرستان در این خصوص گفت: برای حفظ منابع آلی خاک باید شرایط کشاورزی حفاظتی و یا کشت بدون شخم را فراهم کرد تا منابع آلی خاک حفظ شود.
کیانوش حمیدیان اظهار داشت: کشت دیم تولید در شرایط شکننده بوده و مشکلاتی را برای زمین های کشاورزی به همراه دارد و باقی مانده ماده آلی خاک را از بین می برد.
وی افزود: برای حفظ بقایای ماده آلی خاک باید به سمت کشاورزی حفاظتی یا کشت بدون شخم رفته تا مزارع آسیب نبیند.
وی با بیان اینکه در مناطق مختلف استان کشاورزی سنتی با رقم ثابت و از گذشته تاکنون یکسان است افزود: تنوع در ارقام کشت ضروری بوده و باید باتوجه به کمبود مواد آلی خاک برنامه ریزی کرد و برای تحقق آن فرآیند بلند مدت نیاز است.
حمیدیان ادامه داد: میانگین مواد آلی خاک ها در لرستان بین نیم تا 6دهم درصد بوده که این مقدار در دنیا 2درصد است.
وی با بیان اینکه مواد آلی خاک عبارت از بقایای گیاهان و جانوران در مراحل مختلف تجزیه در خاک است گفت: مواد آلی خاک وظایف زیادی بر عهده دارد و به عنوان شاخص کیفیت خاک و همچنین شاخص نیتروژن محسوب می شود.
مجری طرح ارتقا امنیت غذایی ( ایکاردا ) جهاد کشاورزی لرستان گفت: باید با ترویج، آگاهی و همچنین برگزاری کلاس های آموزشی، دانش فنی کشاورزان را افزایش دهیم.
وی افزود: کشاورزی که 50سال به صورت سنتی کشت کرده نیاز به آموزش دارد تا بتواند تغییر الگو دهد و با برطرف کردن یک مشکل در سال می توانیم تاثیرگذار بوده و باید اقدامات لازم را انجام دهیم.
حمیدیان گفت: 46 هزار هکتار از اراضی استان در کشت پاییزه که 2 هفته دیگر شروع می شود تحت پوشش طرح ایکاردا قرار می گیرد.
وی ادامه داد: اکنون 11هزارو 100 هکتار از زمین های کشاورزی استان تحت پوشش طرح ارتقا امنیت غذایی قرار گرفته است و در طرح ایکاردا تا سال 1400 طبق تفاهم نامه 60درصد از مزارع استان تحت پوشش این طرح قرار خواهد گرفت.
وی اقدامات اجرایی در طرح ارتقا امنیت غذایی را استفاده از بذر اصلاح شده، کاشت با کارنده های مناسب، اجرای سیستم کشت مستقیم، رعایت عمق مناسب کاشت، تغذیه متعادل و رعایت تاریخ کاشت را عنوان کرد.
طرح ایکاردا در مدت پنج سال اجرا می شود و مقرر شده در پایان این بازده زمانی ضمن افزایش 25 درصد عملکرد مزارع زیرپوشش، 50 درصد اراضی دیم استان تحت نظارت اهداف این طرح قرار گیرد.
طرح بین المللی ایکاردا با هدف افزایش تولید در سیستم های غلات محور به منظور افزایش امنیت غذایی در ایران برای دومین سال متوالی در استان لرستان در حال اجرا است و حدود 215 هزار هکتار از اراضی دیم این استان را زیرپوشش قرار می دهد.
** کشت محصولات آبدوست در منطقه کاهش نداشته است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: کشت برنج در سال جاری آبی نه تنها در لرستان کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته که این موضوع نشان دهنده انحراف زیاد برنامه الگوی کشت و رعایت نشدن آن در استان است.
رضا میرزایی اظهار داشت: امسال 32هزار هکتار کشت محصولات آبدوست توسط سازمان جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده که در این ارتباط انحراف از الگوی کشت حدود هشت هزار هکتار بوده است.
وی سطح زیر کشت برنج در این استان را حدود هفت هزار هکتار عنوان کرد و افزود: در استان خوزستان که حوضه مشترک آبی با لرستان دارد بیش از 40 هزار هکتار برنج کاری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: با توجه به بحران کم آبی و لزوم پرهیز از کشت گیاهان آبدوست، متاسفانه کاشت برنج در استان نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
وی بیشترین انحراف از الگوی کشت و تخلفات در رابطه با کشت محصولات آبدوست را مربوط به شهرستان خرم آباد و از پل هرو تا بخش چغلوندی و بیرانشهر و شهرستان ‌های دورود، نورآباد و چگنی دانست و افزود: کمترین انحراف نیز مربوط به شهرستان های الیگودرز، ازنا، رومشکان و پلدختر است.
وی بیان کرد: کشت برنج در برخی نقاط لرستان (بخش ویسیان، شهرستان چگنی) دارای سابقه 50 ساله است و در مدت یکسال نمی‌ توان آن را به طور کامل حذف کرد.
** با آبیاری مدرن می توان از تبخیر آب جلوگیری کرد
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز معتقد است اگر حساسیتی روی استفاده از منابع آبی وجود داشته باشد می‌توان شاهد رعایت الگوی کشت بود چراکه برداشت بیش از حد آب منجر به انحراف از الگوی کشت می‌شود و جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای باید با همکاری و برنامه ریزی مناسب جلوی انحراف از الگوی کشت را بگیرند.
عبدالرضا بازدار افزود: بیش از 250هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان برای کشت محصولات در سال زراعی جدید پیش بینی شده است که 40 هزار هکتار گندم آبی، 200 هزار هکتار گندم دیم و 12 هزار و 500 هکتار دانه روغنی کلزا آبی در سال زراعی جدید در استان کشت می شود.
**48 هزار هکتار از اراضی لرستان به آبیاری نوین مجهز شده است
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز گفت: حدود 180 هزار هکتار از مجموع 800 هزار هکتار زمین های کشاورزی استان آبی است که تاکنون 48 هزار هکتار از این مقدار به سیستم های آبیاری نوین قطره ای یا کلاسیک و بارانی تبدیل شده است.
بهمن فریدونی افزایش راندمان بهره وری از آب را از سیاست های معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: با روش های آبیاری مدرن موضعی می توان ضمن جلوگیری از تبخیر آب، بهره وری از منابع آب و جلوگیری از فرسایش، حدود 240 هکتار از زمین های کشاورزی را به روش های آبیاری نوین موضعی مجهز کرد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/62602/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیستان و بلوچستان فراموش شده

تاریخ انقضای اتهام‌زنی به روحانی؟

هم میهن گزارش داد: واکنش‌ها به احیای گشت ارشاد

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران: 2.8 میلیارد دلار ارز در نخستین ماه سال 1403 تامین شد

ممنوعیت تبلیغ کولر گازی، راهکار مقابله با کمبود برق؟

ادامه روند کاهشی قیمت انواع سکه؛ دلار به کانال 64 هزار تومان برگشت

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی: دولت کارش التماس به دشمن بود "بگذار نفت صادر کنم"

بازدید نماینده مردم بروجرد از مجتمع فرآوری خاک‌های صنعتی

اجرای طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی در لرستان

اجرای طرح زراعت چوب در تنگ فنی پلدختر

قم قهرمان مسابقات اسب سواری

بیشه خرم‌آباد از بین 8 روستای گردشگری کشور برای ثبت جهانی انتخاب شد

بارشهای رگباری در راه لرستان

ماجرای دستگیری شهردار و عضو شورای یک شهر

انتصاب مدیرکل جدید آموزش‌وپرورش لرستان

بامداد بی‌رمق

بازگشت «مهار» به سیاست خارجی آمریکا؟

درگذشت یار محمودها و پایداری

زمان واقعی صدور پروانه ساخت چقدر است؟

فرحی گرام : آچار فرانسه اینستاگرام

برقراری ثبات نسبی در بازار ارز

ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد شد

نواختن زنگ سلامت در مدارس لرستان

قتل راننده تاکسی ترکیه ای به دست مسافر ایرانی

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

امیرعبداللهیان: قصد پاسخگویی به اسرائیل را نداریم

معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد

روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل

ماجرای شایعه خروج ایران از ایکوم و ایکوموس چیست؟

پادشاه لخته

هم میهن: پایان گشت ارشاد و روسیاهی تندروها

مسخره‌بازی

طرح تامین مالی ⁧تولید⁩ و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

جشن هزار دف پالنگان

صادرات 20 تن ماهی قزل آلای لرستان به خارج از کشور

علت تعدیل نیرو در کارخانه فروآلیاژ ازنا مشخص شد

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

دستگیری عاملان نزاع دسته جمعی در خرم آباد

واکنش فرماندار ازنا به ادعای اخراج 160کارگر یک کارخانه

حل و فصل 35 درصد از دعاوی کارگری و کارفرمایی در لرستان

اختراع جدید دانشمندان؛ ماده عجیبی که با دریافت ضربه، سخت‌تر می‌شود

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید