دانه نخود 20 درصد پروتئین دارد
علمي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - یک دکترای اصلاح نباتات گفت: دانه نخود 20 درصد پروتئین دارد.
دکتر رضا میردریکوند با اشاره به اینکه بهرهبرداری از تنوع ژنتیکی یکی از عوامل مهم بهنژادی گیاهان زراعی است، اظهار کرد: دانه نخود دارای حدود 20 درصد پروتئین بوده و منبع مناسبی برای تامین کالری مورد نیاز انسان است.
وی ادامه داد: تنوع ژنتیکی از ارکان اصلی کشاورزی پایدار محسوب میشود، با اطلاع از میزان تنوع منابع ژنتیکی و بهرهبرداری از آن میتوان ارقام جدید و مطلوبتر برای مناطق مختلف ایجاد و توصیه کرد.
میردریکوند اضافه کرد: سادهترین راهی که پیش روی بهنژادگان جهت افزایش عملکرد در واحد سطح وجود دارد، گزینش رگههای پرمحصول است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد لارستان تصریح کرد: اما لازمه هزینه تنوع است و باید از میزان تنوع ژنتیکی موجود در گیاهان زراعی و خویشاوندان و وحشی آنها و فاصله ژنتیکی در بین افرادی جمعیتها اطلاع کافی داشت تا بتوان بر برنامههای به نژادی امکان ساماندهی ژرم پلاسم و نمونهگیری موثر را فراهم آورد.
وی افزود: آگاهی از تنوع ژنتیکی و مدیریت منابع جنتی به عنوان اجزای مهم طرحهای اصلاح نباتات تلقی میشود.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/61052/