معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان:
نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد
مقالات
بزرگنمايي:
لر آنلاین - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: امروز تصورات مردم استفاده از نان سفید است و این در حالیست که نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد البته منظور از نان تیره، نان برشته و تیره نیست.
دکتر رضا سپهوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: چند سالی است که غنیسازی آرد در دستورکار قرار گرفته و در سطح تولید آرد کارهایی که لازم بوده انجام شده است.
وی ادامه داد: برای انواع نانها آردهای مختلفی با درصد سبوس موردنظر قرار گرفته است.
سپهوند گفت: میزان سبوسگیری در نان لواش، سنگک، بربری و... مشخص شده به عنوان نمونه درصد سبوس در نان لواش 10 و در نان سنگک 7 درصد است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: دستگاه متولی سبوسدار کردن آرد مشخص نیست و به همین دلیل در توزیع آرد به نانواییها مشکل داریم.
وی افزود: امروز تصورات مردم استفاده از نان سفید است و این در حالیست که نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد البته منظور از نان تیره، نان برشته و تیره نیست.
سپهوند با بیان اینکه میزان سبوس در سنگک 7 درصد باید باشد و پیشنهاد میشود،تصریح کرد: نان سبوس دار از لحاظ سلامت و تغذیه از ارزش بیشتری برخوردار است البته در مواردی دیده میشود که از آرد 18 درصد برای سنگک و لواش استفاده میشود که متأسفانه ارزش غذایی نان را کاهش میدهد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یاد آور شد: سبوس در بحث گوارش بسیار حائز اهمیت است چراکه سبوس میتواند آب لازم را جذب و در هضم غذا و رفع یبوست مؤثر باشد.
وی تاکید کرد: دستگاههای متولی باید بر وضعیت نانواییها اهتمام ویژه داشته و در قالب گشت مشترک روی این مسأله نظارت کافی صورت گیرد.
انتهای پیام
-
دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷:۳۵ AM
-
۳۱۳ بازديد
-
ایسنا - علمی و آموزشی
-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/5666/