ندای لرستان

آخرين مطالب

صنعت اسب به زبان ساده اقتصادي

  بزرگنمايي:

لر آنلاین - ماهنامه جهش نو در مطلبی با عنوان صنعت اسب به زبان ساده نوشت: استان لرستان به علت داشتن موقعیت جغرافیایی و آب و هوای معتدل، یکی از بهترین مراکز پرورش اسب در ایران شناخته می شود و حتی در مقایسه با کشور های خارجی هم حرفی برای گفتن دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: فعالیت هایی شامل کشاورزی، پرورش و نگهداری اسب به طور مستقیم و غیر مستقیم با مشاغل زیادی در ارتباط هستند که از مهم ترین آنها می توان به کشاورزی، تولید غذای دام، دامپزشکی و تجهیزات سوارکاری اشاره کرد.
طبق مطالعاتی که توسط انجمن ملی اسب آمریکا در سال 2017 انجام شد، این صنعت چیزی نزدیک به 50 تریلیون دلار به صورت مستقیم در اقتصاد این کشور تاثیر داشته و حدود 990 هزار موقعیت شغلی را به وجود آورده که 39 تریلیون آن صرف حقوق دستمزد و سود بوده است.
اما این فقط منحصر به بخش اسب بوده و این صنعت با ورود به صنایع دیگر توانسته میزان تاثیر خود را به 122 تریلیون دلار افزایش دهد و میزان موقعیت های شغلی را به یک میلیون و 700 هزار شغل برساند.
بخش دیگری که بسیار مهم است، بخش ورزشی بوده در کشور آمریکا در حال حاضر نزدیک به 10 میلیون اسب وجود دارد که بیشتر از یک میلیون آن ها در بخش مسابقات هستند و به اصطلاح اسب های ورزشی نامیده می شوند و به غیر از بخش اقتصادی، به آموزش سوارکاری کمک بسیار زیادی می کنند.
شرایطی را برای سوارکاران ایجاد می کند که بتوانند در سطح های ملی و بین المللی به رقابت بپردازند با ایجاد زیرساخت های مورد نیاز، این صنعت میتواند به عنوان یکی از منابع اقتصادی کشور شناخته شود و با قابلیت های خود همچون توانایی ورود به صنایع دیگر می تواند در میزان رشد دیگر صنایع از جمله صنعت توریسم و گردشگری نقش بسزایی داشته باشد.
در ایران صنعت اسب به تازگی شروع به رشد کرده اما این میزان رشد برای کشوری با همچین پتانسیل و توانایی هایی، این میزان بسیار پایین است در حال حاضر تمامی رشته های سوارکاری در ایران فعالیت دارند.
همچنین رشته های اسبدوانی، پرش و استقامت دارای بیشترین متقاضیان هستند.
استان های گلستان، یزد، لرستان و خوزستان پرچمدارهای اصلی رشته اسبدوانی هستند و مسابقات به شکل هفتگی در این استان ها به صورت ترتیبی برگزار می شود که این مسابقات در شهر گنبد کاووس کیفیت بالاتری نسبت به سایرین پیدا کرده و در حال پیشرفت سریع تر است.
در رشته پرش با اسب بیشتر استان های تهران، البرز و همدان فعالیت دارند.
با وجود مشکلات برای حمل و نقل اسب به خارج از کشور و شرکت سوارکاران در مسابقات خارجی، باز هم سوارکاران ایرانی از جمله "مازیار جمشیدخانی" توانسته اند مقام های بسیار با ارزشی برای کشورمان کسب کنند.
در طی چند سال گذشته، رشته استقامت در ایران توانست پیشرفت های چشمگیری داشته باشد که بیشتر این پیشرفتها را مدیون فدراسیون سوارکاری و در راس آن، دکتر مسعود خلیلی هستیم.
در سال گذشته تیم ملی استقامت برای اولین بار در ایران شکل گرفت و نکته جالب این بود که از پنج سوارکار تیم ملی، چهار نفر آن ها از استان لرستان بودند.
استان لرستان به علت داشتن موقعیت جغرافیایی و آب و هوای معتدل، یکی از بهترین مراکز پرورش اسب در ایران شناخته می شود و حتی در مقایسه با کشور های خارجی هم حرفی برای گفتن دارد.
ویژگی های استان لرستان باعث برتری این استان نسبت به سایرین می شود چرا که در طول تاریخ سوارکاری ایران برترین اسب ها، زادگاهشان این استان بوده و همیشه در مسابقات درخشیده اند.
اسب هایی مانند سزار، هماورد، خالدخان و خیلی اسب های دیگر در این استان متولد شده اند که ویژگی های این استان به شکلی آن ها را متمایز می کنند که حتی نسل های بعد از آن ها هم در مسابقات همیشه جزو اسب های برتر هستند.
لرستان به رغم این ویژگی ها متاسفانه جز استان های اول در بحث بیکاری است، با همت مسئولان اداره های ورزش و جوانان و دام و امور کشاورزی، با ایجاد زیرساخت های بیشتر برای صنعت اسب، می توانند به حل موضوع بیکاری برای جوانان و استفاده از ظرفیت های دست نخورده کمک کنند چراکه هر اسب به تنهایی چندین شغل ایجاد می کند.
مانند مربی، سوارکار، مهتر، نعلبند، اصطبل دار شغل های دیگر که مربط با اسب هستند و باتوجه به تعداد بالای اسب های این صنعت می تواند به شکل چشم گیری ایجاد شغل کند به طوری که در کشور آمریکا با وجود یک اسب مسابقه 120 شغل مستقیم و غیر مستقیم به وجود می آید.
همچنین افرادی که ما در لرستان به عنوان مربی یا سوارکار داریم، از افراد موفق و حرفه ای در رشته های خود هستند.
وجود افرادی مانند ایشان باعث می شود که استان ما برای بخش آموزش در هر بخش چند پله بالاتر از سایر استان ها قرار گیرد و بتواند در سطح حرفه ای تر به فعالیت بپردازد که همین هم به سایر بخش ها مانند بالا رفتن میزان شغل ها کمک می کند.
در حال حاضر استقبال بسیار عالی از ورزش سوارکاری در استان ما نسبت به سایر استان ها می شود و باشگاه های خوبی در زمینه آموزش فعالیت دارند اما متاسفانه با تمام ظرفیت نمی توانند به آموزش سوار بپردازند.
چیزی که برای ما کاملا اثبات شده است این است که اگر زیر ساخت های تمرینی و مسابقات در لرستان بیشتر شود، به راحتی لرستان در سایر رشته ها هم در صدر قرار می گیرد همین کمک ها می توانند بنیانگذار منبع درآمدی برای استان باشند که حتی بعد از مدتی بخش توریسم اسب و سوارکاری هم به منابع درآمدی اضافه شود چرا که افراد زیادی مشتاق تماشای مسابقات و استفاده از طبیعت استان هستند.
لرستان مناطق مختلفی با آب و هوای مختلف دارد که همچین چیزی کم نظیر است و یک امتیاز ویژه شمرده می شود.
در حال حاضر توریسم خارجی و اسب از سمت کشور های خارجی استقبال زیادی داشته اما به علت نبود امکانات کافی کاری انجام نشده است اگر مسئولان تلاش کنند برای احقاق این موضوعات ماشاهد روندی بی سابقه و فوق العاده درآمد زا در کشور خواهیم بود و الگوی استان های دیگر می شویم.
منبع: ماهنامه جهش نو به قلم فرشید مرادی
3210/3022

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/29112/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات

لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست

رفع تصرف 12 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در لرستان

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

در دور دوم انتخابات 45 نماینده راهی مجلس می‌شوند

برای توسعه لرستان باید طبق برنامه بلندمدت و کوتاه‌مدت حرکت کنیم

برگزاری انتخابات دور دوم در 8 حوزه کشور به صورت الکترونیک

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

رشد 35 درصدی بارگیری در راه‌آهن لرستان

تامین مالی ساخت بیش از 11 هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان

در دور دوم انتخابات 45 نماینده راهی خانه ملت می‌شوند

مصوبات مهم سفر رئیس‌جمهور به لرستان اجرایی نشد

چهارم اردیبهشت سالروز تأسیس رادیو

شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

بورس صعودی می‌ماند؟

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

245 نماینده در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی راهی خانه ملت می‌شوند

3 هزار کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال آب لرستان نیازمند اصلاح و بهسازی است

همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است