آخرين مطالب

ظروف یک‌بار مصرف گیاهی با محیط‌زیست سازگارند علمي

ظروف یک‌بار مصرف گیاهی با محیط‌زیست سازگارند

  بزرگنمايي:

لر آنلاین - کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: برای ریختن مواد غذایی داغ از ظروف یک‌بارمصرف آلومینیومی استفاده شود چون مواد غذایی را از فاسدشدن در محیط‌های آلوده محافظت می‌کنند.
مهندس زکیه رحمتی‌پور  با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان میزان استفاده از ظروف یک‌بار مصرف به‌طور چشم‌گیری افزایش می‌یابد، اظهار کرد: این ظروف در نذری‌ها و سفره‌های ما جای خود را بازکرده‌اند.
وی با بیان اینکه سالانه میلیون‌ها تن پلاستیک در صنایع بسته‌بندی استفاده می‌شود، موادی که زمان برگشت آن‌ها به طبیعت 300 تا 500 سال طول می‌کشد، بیان کرد: ظروف یک‌بار مصرف به چند دسته ازنظر مواد تشکیل‌دهنده تقسیم می‌شوند که شامل پلاستیکی یا پلیمری، گیاهی، فومی، کاغذی و آلومینیومی هستند.
رحمتی پور با اشاره به اینکه ظروف یک‌بار مصرف پلیمری منشأ نفتی دارند و در مواد غذایی گرم، چربی‌دار و مواد ترش و اسیدی حل می‌شود که بسیار مضر، بیماری‌زا و سرطان‌زا هستند، افزود: این ظروف تجزیه‌پذیر و تخریب‌پذیر نیستند و محیط‌زیست را آلوده می‌کنند.
کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه ظروف یک‌بارمصرفی که به‌طور عمده در بازار وجود دارند، از مونومر استایرن تشکیل شده‌اند، یادآور شد: استفاده از مواد پلی‌استایرن یا ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی برای مواد غذایی گرم و داغ از نظر بهداشتی به‌هیچ‌عنوان مناسب نیست، چون این ظروف همیشه مقداری استایرن آزاد در ترکیبات پلیمری خود دارند که در مواجهه با دماهای بالا فوق‌العاده سمی و سرطان‌زا هستند و به همین دلیل نگهداری، حمل و بسته‌بندی غذا با دماهای بالا در این ظروف ممنوع است.
این کارشناس یادآور شد: برای نوشیدنی‌های گرم باید از لیوان‌های کاغذی و برای نوشیدنی‌‌های سرد از ظروف پلی استایرنی بی‌رنگ و شفاف استفاده و از ریختن مواد داغ در ظروف یک‌بار مصرف خودداری شود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ظروف یک‌بار مصرف گیاهی از مواد طبیعی نظیر نشاسته ذرت، سیب‌زمینی و گندم ساخته شده و در تولید آن‌ها از موم عسل و روغن‌های گیاهی، «گلوتن» و «سلولز» به منظور ایجاد خاصیت پلیمری و آب‌گریزی استفاده شده است، با محیط‌زیست سازگارند و عاری از هرگونه اثرات مضر مواد پلاستیکی است، اینها هیچ‌گونه آثار تخریبی به محیط‌زیست پس از تجزیه شدن در خاک ندارند.
رحمتی‌پور بیان کرد: ظروف یک‌بار مصرف گیاهی از منابع اولیه‌ی تجزیه‌پذیر تهیه‌شده است و وابستگی به مواد اولیه نفتی ندارد و در فرآیند تولید انرژی کمتری مصرف می‌کند.
این کارشناس با اشاره به معایب ظروف یک‌بار مصرف گیاهی گفت: با ریختن مایعات در این ظروف، کمی بوی نشاسته حس و مزه مایعات عوض می‌شود البته این بو اندک بوده و ممکن است تنها برخی از افراد متوجه آن شوند.
رحمتی پور توصیه کرد: برای ریختن مواد غذایی داغ باید از ظروف یک‌بارمصرف آلومینیومی استفاده شود چراکه مواد غذایی را از فاسدشدن در محیط‌های آلوده و تحت تاثیر شرایط آب و هوایی محافظت کرده و سبک، کم‌حجم و درعین‌حال مستحکم هستند و در هنگام ریختن غذای داغ تغییر شکل نمی‌دهند .
وی تصریح کرد: آلومینیوم به‌طور کامل خنثی است و هیچ واکنشی با مواد غذایی ندارد، همچنین هیچ‌گونه طعم، بو و مزه‌ای به مواد غذایی نمی‌دهد.
کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: استفاده‌کنندگان از ظروف هم باید به این نکته توجه داشته باشند که ظروف پلاستیکی را حتماً از مراکز معتبر و دارای مجوزهای بهداشتی ساخت تهیه کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

برداشت بی برنامه‌ گیاهان نسل آنها را با خطر مواجه می‌کند

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان: کمبود دارویی در چند قلم وجود دارد/ مردم نگران نباشند

ارتقای توان دانشجویان برای ورود به بازار کار/ تغییر رشته‌ای در مقاطع کارشناسی

60 درصد احتیاج‎های دارویی جهان با جمع‎آوری گیاهان دارویی تامین می‌شود

اکثر گیاهان علوفه‌ای متعلق به دو خانواده گرامیته و لگومینوزمی هستند

تهیه ظروف پلاستیکی با ماده سمی و شیمیایی مونومر

اختلالات اسکلتی-عضلانی از شایع‌ترین دلایل ناتوانی شغلی است

قدرت و سیاست، پدیده‌های اجتناب‌ناپذیر در زندگی سازمان هستند

خرم‌آباد فاقد مرکز پیوند است

تعلیم و تربیت صحیح باعث پیشرفت کشور می شود

آموزش به دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی، مؤلفه‌های شناختی آنان را افزایش می‌دهد

رئیس دانشگاه لرستان: 85 هکتار از اراضی دانشگاه به مسکن مهر اختصاص دارد

نورم سزارین در لرستان 57 درصد است

یک داروساز: 60 درصد سرطان‌ها بر اثر آلودگی مواد غذایی است

ساختار و اسلوب هنری قرآن در نحوه بیان حافظ تاثیر به سزایی داشته است

علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با ورزش کردن قابل‌کنترل است

اغلب شهرهای ایران بر روی مخروط افکنه آبرفتی ساخته شده‌اند

افراد نابینا به خوبی از خصوصیات انعطاف‎پذیری مغز بهره می‎جویند

چه ورزش‎هایی نیاز به نوشیدن آب زیاد دارد

بلوط تنها قربانی زوال نیست

عوامل روانشناختی نقشی کلیدی در تداوم دردهای مزمن عضلانی-اسکلتی دارند

اولیا در انتخاب رشته تجربی دانش‌آموزان مقصر هستند

توسعه استارت‎آپ‌ها، گام مؤثر به سمت اقتصاد دانش‌بنیان

وجود کپک در روغن و مواد غذایی، عامل ایجاد سرطان کبد

تحصیل 342 هزار دانش‌آموز لرستانی در 1400 آموزشگاه

توسعه گیاه پالایی، تکنیک تصفیه و تمیز کننده محیط‎زیست است

پذیرش 933 دانشجو برای سال تحصیلی جدید

بین‌الملل‌سازی آموزش از اهداف بلندمدت و مهم دانشگاه است

دوره بهره برداری صنوبر صد سال است

مدرسه عاشورا درس ایثار و تسلیم شدن در مقابل اراده خداوند است

ثبت‌نام 651 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشگاه لرستان

کمپوست، روشی برای بهبود خاک

در مسیر ظهور حرکت کنیم/ قیام امام حسین(ع) سند راهبردی قیام امام زمان (عج) است

باید کمک‌های خیرین سلامت را به سمت اقدامات پیشگیرانه هدایت کنیم

ساخت یک بیمارستان با اعتبار دولتی بین 20 تا 25 سال است

خروجی اقدامات شاخص ما در استان به ایجاد اشتغال و تبدیل علم به فناوری منجر شده است

بهره‌برداران گیاهان دارویی شناسنامه‌دار شوند

برودار 40 درصد زیست توده جنگل‎های غرب را تشکیل می‎دهد

دانه نخود 20 درصد پروتئین دارد

یک دکترای مهندسی آب: آبیاری موضعی هزینه‎های بهره‎برداری را کاهش می‎دهد

تربیت غلط درختان موجب کاهش باروری باردهی نمی‌شود

دانشگاه‌های منطقه پنج شیوه‌نامه مشترک آموزشی خواهند داشت

رئیس شورای پژوهش دانشگاه آزاد لرستان: 1846 دستگاه آموزشی در این دانشگاه وجود دارد

شایعترین راه انتقال اسهال باکتریال، مصرف غذای آلوده است

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: بیش از 1500 دانشجو با این نهاد در استان همکاری دارند

ساختمان مرکزی دانشگاه لرستان بهره برداری شد

پوسیدگی سفید، مخرب‎ترین بیماری سیر

رویکرد کاربردی در درک و فهم انگیزش دانش‌آموزان، جهت‌گیری هدف است

لرستان انکوباتور گیاهان دارویی شود

چرا بعد از ورزش، دوش آب سرد گرفته نشود؟