ندای لرستان

آخرين مطالب

/گزارش/ اختلاف‌نظرها و جنجال ستاد تنظیم بازار بر سر قیمت گوشت اقتصادي

  بزرگنمايي:

لر آنلاین - دو قیمتی بودن گوشت قرمز و مرغ در بازار عرضه، مشکلاتی را برای مردم بوجود آورده موضوعی که در ستاد تنظیم بازار استان بررسی و متولیان امر اعتقادی به گرانی قیمت آن نداشتند و این امر واکنش تند معاون امور اقتصادی استاندار لرستان را به دنبال داشت.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، گوشت یکی از اقلام ضروری است و سهم زیادی در سبد مصرفی خانواده‌های لرستانی دارد اما متاسفانه شاهدیم که هر کسی براساس سلیقه خود قیمتی را برای این کالای اساسی می‌گذارد و چند نرخی بودن این کالا نشان دهنده آن است که هیچ نظارتی روی آن نیست، حل این معضل نیازمند قیمت‌گذاری واحدی توسط متولیان امر و نظارت بر روی قیمت‌هاست تا سودجویان از این خلا سود نبرند و مردم را به زحمت نیندازند.
کشتارگاه‌های مرغ هفت شاخص اصلی سلامت و بهداشت را رعایت نکردند
در این رابطه بهزاد منصوری مدیرکل امور هماهنگی استانداری لرستان اظهار کرد: شاهدیم قیمت گوشت و مرغ نوسان بالایی دارد و این قیمت‌ها در شهرهای مختلف بسیار متفاوت است به گونه‌ای که قیمت گوشت در یک شهرستان بین 35 تا 45 تومان و در شهرستان بروجرد 60 هزار تومان گزارش شده است. 
وی ادامه داد: کشتارگاه‌های مرغ باید هفت شاخص اصلی سلامت و بهداشت را داشته باشند که متاسفانه در بازدیدی میدانی از این مراکز مشاهده شد هیچکدام به طور کامل این شاخص‌ها را رعایت نکرده بودند.
منصوری اضافه کرد: در کشتارگاه‌های استان خارج کردن امحاء و احشاء مرغ نیز رعایت نشده است.
تعیین قیمت اقلام از اختیارات جهاد کشاورزی استان خارج است
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه بسته به تغییر قیمت‎ها و شرایط کشور قیمت روزانه اقلام گوشتی تغییر می‌کند و تعیین قیمت اقلام از اختیارات جهاد کشاورزی استان خارج است، اظهار کرد: جهاد کشاورزی مسئول قیمت‌گذاری نیست و باید مدیران در مسائل اجرایی ورود پیدا کنند و سپس قیمت‌گذاری‌ها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ذائقه مردم لرستان به سمت استفاده از گوشت منجمد نیست، افزود: قطعا تزریق گوشت منجمد دردی را دعوا نمی‎کند. 
قرنطینه‌ای برای ورود مرغ منجمد وارداتی در استان وجود ندارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص کشتارگاه مرغ در استان نیز گفت: قرنطینه‌ای برای ورود مرغ منجمد وارداتی در استان وجود ندارد.
وی بیان کرد: برای جابجایی محموله‌‌های مرغ تنها مجوز حمل و گواهی سلامت کافی است.
بازدار با بیان اینکه مرغ‌های وارداتی وزنی بیشتر از 1.8 کیلوگرم دارند ، افزود: این درحالیست که مرغ‎های استاندارد با وزن 1.8 کیلوگرم از استان صادر می‌شود.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: مرغ‌هایی با وزن بیشتر از 1.8 کیلوگرم ارزش غذایی و پروتئینی کمتری دارند.
این سخنان رئیس سازمان جهاد کشاورزی واکنش گودرز امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان را به دنبال داشت که چرا جهاد از قیمت اقلامی نظیر مرغ و گوشت بی‎اطلاع است و قیمتی را که برای گوشت قرمز اعلام می‌کند با قیمت عرضه حداقل 25 هزار تومان تفاوت دارد.
افزایش قیمت 30 درصدی گوشت قرمز در خرم‌آباد
اسد عبدالهی فرماندار خرم‌آباد نیز گریزی به نوسانات قیمت در بازار مرکز استان زد و گفت: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در خرم‌آباد 30 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت دام زنده از هر کیلو 16 تا 17 هزار تومان به 22 تا 23 هزار تومان افزایش یافته است، افزود: در خرم‌آباد شاهد نوسانات شدید قیمت مرغ هستیم و قیمت گوشت مرغ بین 7000‌ تا 7500 تومان در نوسان است.
قاچاق دام از استان به استان‌های مجاور
فرماندار خرم‌آباد ادامه داد: روزانه 200 رأس دام در مرکز استان کشتار انجام می‌شد، اظهار کرد: هم‌اکنون این میزان کشتار به 50 رأس رسیده و دلیل این امر نیز قاچاق دام از استان به استان‌های مجاور نظیر قم، تهران، اصفهان و حتی خارج از کشور است.
ساختار فعلی اجازه قیمت‌گذاری را به جهاد کشاورزی نمی‌دهد
سید حمید شاهرخی مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام لرستان نیز با بیان اینکه در بحث قیمت‌گذاری جهاد کشاورزی مداخله مستقیم ندارد و قیمت هر محصولی تابع هزینه‌های آن است، بیان کرد: همه قیمت‌ها بستگی به شرایط بازار دارد و امور پشتیبانی دام جهاد کشاورزی استان وظیفه دارد سطحی از ذخیره را نگه‌داری کند و هرزمانی که قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا کرد مقداری کالا و محصول توزیع کند.
وی با بیان اینکه قیمت مرغ و گوشت تابع عرضه و تقاضاست و زمانی که قیمت مرغ بالا می‌رود، امور پشتیبانی دام، مرغ منجمد توزیع می‌کند و زمانی که قیمت پایین می‌آید وظیفه ما این بوده که خرید کنیم، تصریح کرد: ساختار فعلی اجازه قیمت‌گذاری را به جهاد کشاورزی نمی‌دهد.
قیمت تمام شده گوشت قرمز و مرغ برای تولید کننده و توزیع کننده مشخص شود
گودرز امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان نیز با تاکید براینکه باید کمر همت ببندیم و قیمت‌ها را در بازار تنظیم کنیم، گفت: اقلامی در بازار وجود دارد که گروهی خودسرانه قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و باید این افزایش‌ها را تغییر دهیم.
وی بیان کرد: باید قیمت تمام شده را با سود متعارف برای تولید کننده و توزیع کننده مشخص کنیم نه اینکه هر مغازه‌ای قیمتی برای مرغ تعیین کند که این ظالمانه است.
امیری اضافه کرد: این قیمت‌ها(گوشت، مرغ و تخم‌مرغ) باید بررسی شود و به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه قیمت‌ها احصا شود.
وی تأکید کرد: چرا باید نوسانات قیمت گوشت در بازار 25 هزار تومان باشد؛ در شهرستان بروجرد هر کیلو 60 هزار تومان و در سایر شهرستان‌ها بین 35 تا 48 هزار تومان باشد؟ جهاد کشاورزی چه زمانی باید وارد شود تا این قیمت‌ها تنظیم و به حالت تعادل برسد.
جهاد کشاورزی مسئولیت تأمین اقلام و آنالیز قیمت در بازار است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان خطاب به رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: جهاد کشاورزی مسئولیت تأمین اقلام را دارد و مسئول آنالیز قیمت است.
امیری با بیان اینکه مشکل چندنرخی بودن قیمت‌ها در بازار وجود دارد و به جای دفاع باید به دنبال راه‌حل باشیم تا این مسأله را حل کنیم، خاطرنشان کرد: هر جا نقص اقلامی وجود دارد آن محصول را در بازار افزایش دهید تا قیمت به تعادل برسد.
وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی باید قیمت تمام شده محصول را آنالیز کند و آن را به ستاد تنظیم بازار جهت قیمت ارائه دهد و باید متوسط قیمت تمام شده هر کیلو گوشت قرمز و مرغ، ماهانه اعلام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان همچنین خطاب به مدیرکل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه باید نظارت در کشتارگاه‌ها بطور جدی انجام شود، افزود: دامپزشکی استان ظرف یک هفته باید پیگیری‌های لازم را انجام و از بروز این تخلفات و اقدامات جلوگیری کند.
امیری بیان کرد: تعزیرات و دامپزشکی پیگیری کنند با کشتارگاه‎ها، عاملین خرید و فروش و ناظرین کشتارگاه‌هایی که اقدام به تخلف کردند برخورد تا دیگر این مهم تکرار نشود.
شهرداری به دادگاه معرفی شود
وی در ادامه به بحث راه‌اندازی «پیش سرد» در کشتارگاه‌های دام استان اشاره کرد و با بیان اینکه در این راستا قرار شد که شهرداری‌ها اقدام به ایجاد «پیش سرد» در کشتارگاه‌های دام کنند، تصریح کرد: چرا شهرداری‌هایی که اقدام به ایجاد «پیش سرد» نکرده‌اند به دادگاه معرفی نشده‌اند و این دستگاه به‌عنوان متخلف بهداشتی باید به دادگاه معرفی شود.
معاون استاندار لرستان تأکید کرد: مگر قیمت یک یخچال چقدر است که شهرداری این‌قدر تعلل می‌کند؟ این نشان‎دهنده نبود اراده‌ پشت این قضیه است.
امیری یادآور شد: ظرف یک هفته مشکلات کشتارگاه‎ها برطرف و استاندارهای لازم رعایت شود و آنچه رعایت نمی‎شود کمیته‌ای متشکل از جهاد کشاورزی، استانداری و دامپزشکی تشکیل و این نواقص را اعم از نصب خط دو‌ بررسی کنید.
باید دنبال تنظیم بازار باشیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان ادامه داد: هر ساله در ماه مبارک یک سری کاستی‌ها و نواقصی پیش می‌آید چون قیمت یک‌سری از اقلام قابل پیش‌بینی نیست.
امیری اضافه کرد: گاهی اوقات عرضه اضافه محصول به بازار هم ممکن است دردسر ایجاد کند، باید دنبال تنظیم بازار باشیم؛ نه آنقدر محصول اضافی به بازار عرضه کنیم که تولیدکنندگان ضرر کنند و نه آنقدر کاستی باشد که مصرف‌کنندگان دچار مشکل شوند. 
به گزارش ایسنا، هر چند جلسه تنظیم بازار حاشیه‌هایی داشت و با واکنش و تذکر تند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان به متولیان امر همراه بود اما قیمت گوشت و مرغ در هاله‌ای از ابهام همچنان بلاتکلیف ماند.
گزارش از آزیتا یوسفیان خبرنگار ایسنا منطقه لرستان
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/26176/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

راهپیمایی «جمعه خشم» در الشتر

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

خشم نمازگزاران لرستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

حمایت مردم ازنا از فلسطین و غزه

راهپیمایی «جمعه خشم» در خرم‌آباد

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

پرداخت بیش از 90 درصد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

غروب آفتاب در دره زیبای شیرز لرستان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

آغاز کوچ 11 هزار خانوار عشایری در لرستان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب میمند

واکنش ایلان ماسک به حمله اسرائیل به ایران/ به سمت هم‌موشک پرتاب نکنیم!

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

اولتیماتوم 2 ماهه بازرسی لرستان برای تکمیل پل شوراب

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

سقوط قیمت بیت کوین

هشدار زرد هواشناسی در لرستان

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

پایان یکه تازی اردوغان؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان

اقامه نماز جمعه خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین شمسی فر

عامل ساخت پیام‌های جعلی و هتک حرمت افراد در اینستاگرام دستگیر شد

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از یک اتوبوس بوده و یک تن وزن داشته است