ندای لرستان

آخرين مطالب

یک روانشناس: کودکان کم سن شاهد خشونت اعتماد به بزرگتر‌ها را از دست می‌دهند علمي

  بزرگنمايي:

لر آنلاین - یک روانشناس گفت: کودکانی که مورد خشونت واقع‌شده یا شاهد خشونت هستند به طرق مختلف آسیب‌پذیری خود را بروز داده و واکنش نشان می‌دهند.
دکتر داوود کردستانی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، بابیان اینکه خانواده قدیمی‌ترین و فراگیرترین نهادی است که در تمام جوامع بشری با الگوهای مختلف وجود داشته و کارکردهای فراوانی دارند، اظهار کرد: خانواده به‌عنوان سلول‌های تشکیل‌دهنده پیکره جامعه، با تربیت فرزندان سلامتی و سعادت آتی جامعه را مهیا می‌سازد.
وی بابیان اینکه تصویر ایده‌آل هر شخص از خانواده خوشبخت، صمیمیت، عشق و احترام متقابل است، اضافه کرد: واقعیت این است که انسان‌ها گاهی در میان خانواده و توسط اعضای آن، بیش از هر جا و هر فرد دیگری هدف حملات فیزیکی و کتک خوردن قرار می‌گیرند.
این روانشناس بیان کرد: خشونت در فضای خانواده ممکن است آشکار یا پنهان بروز کند و کودکان، زنان و سالمندان قربانیان خشونت خانوادگی باشند.
این استادیار دانشگاه پیام نور لرستان با تأکید بر اینکه برجسته‌ترین وجه خشونت خانگی مربوط به پرخاشگری و خشم فیزیکی می‌شود، یادآور شد: پرخاشگری در خانه و خانواده کمتر از خشونت‎های مرسوم در سطح جامعه است.
وی ادامه داد: البته خشونت خانگی به‌مانند پرخاشگری و تنش‌های خیابانی محسوس نیست اما صورت غمگین فرزندان و زنان و کبودی‌های بدن اعضای خانواده نشانه واقعیت تلخی است که در چاردیواری منازل و پشت درب‌های بسته رخ‌داده است.
این روانشناس با اشاره به اینکه در کنار خشونت آشکار و عینی نوعی خشونت پنهان نیز وجود دارد، به‌گونه‌ای که خشونت پنهان زیرکانه بوده و احساسات طرف مقابل مورد هدف قرارگرفته و در راستای به سلطه درآوردن او حرکت می‌کند، تصریح کرد: این نوع خشونت به‌صورت خشونت‌های اجتماعی، روانی و عاطفی پنهان بروز پیدا می‌کند.
کردستانی بابیان اینکه خشونت اجتماعی پنهان به خشونت‌هایی اطلاق می‌شود که ازنظر اجتماعی، علنی نمی‌شوند و پنهانی انجام می‌گیرد، بیان کرد: برای مثال خشونت‌های پنهان خانوادگی در منزل به‌صورت کودک و همسر آزاری است که کودک آزاری هرگونه عملی که باعث آزار جسمی و روانی در وجود یک کودک شود گفته می‌شود و نمونه این آزارها ممانعت از حاضر شدن در مدرسه، کلاس درس، محروم کردن او از غذا، حبس در حمام یا زیرزمین، تنبیه بدنی، آزار و اذیت و کودک‌آزاری ممکن است توسط والدین، معلم یا بستگان انجام ‎شود.
این مدرس دانشگاه پیام نور لرستان با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که مورد خشونت واقع‌شده یا شاهد خشونت هستند ممکن است به طرق مختلف آسیب‌پذیری خود را بروز داده و واکنش نشان دهند،تأکید کرد: کودکان کم سن اعتماد به بزرگ‌ترها را از دست می‌دهند و ازنظر روانی نیز بی‌ثباتی عاطفی و حس درماندگی، تغییرات رفتاری، مشکل تمرکز، بازی‌های تکراری و مشکل خواب و کابوس دیدن را از خود نشان می‌دهند، همچنین در رفتار و احساسات نوجوانان به‌صورت متفاوتی بروز می‌کند، دختران نوجوان نیز در چنین شرایطی اغلب با درون ریختن مسائل از بروز مشکلات خودداری می‌کنند، به همین دلیل افسردگی، اضطراب، اتکای بیش‌ازحد به بزرگ‌سالان، نگرانی، غم و احساس بدبختی را بیشتر از خود نشان می‎دهند.
این روانشناس اضافه کرد: پسران نوجوان نیز اغلب با بیرون ریختن مشکلات، عدم سلامت روحی خود را نشان می‌دهند و اغلب با عدم حرف‌شنوی، دروغ‌گویی، تقلب، تخریب، درگیری و مشاجره لفظی و بی‌رحمی توجه دیگران را به خود جلب می‌کنند.
کردستانی بابیان اینکه خشونت پنهان همسر آزاری عمدتاً خشونت مردان علیه زنان است، خاطرنشان کرد: این خشونت‌ها می‌تواند به شکل آزار جسمی، روانی، عاطفی، جنسی و اقتصادی باشد.
وی عنوان کرد: در اکثر کشورهای جهان باوجود تفاوت فرهنگی و نمادهای اجتماعی، پدیده‌ همسر آزاری وجود دارد بطوریکه از هر سه زن آمریکایی یکی از آن‌ها خشونت خانوادگی و یا چیز مشابهی در زندگی خود تجربه می‌کند.
این روانشناس با تأکید بر اینکه تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از 85 درصد از آزاردهندگان مرد هستند، یادآور شد: نمونه عینی همسر آزاری را می‌توان در خشونت فیزیکی مرد علیه زن مشاهده کرد، اما خشونت‌های روانی از قبیل تخریب شخصیت، فحاشی، بدبینی و سوءظن، بزرگ‌نمایی مسائل جزیی، مقایسه نامناسب زن با سایر زنان، پرتاب کردن اشیا و از بین بردن مال، ترساندن در خواب و تهدید با چاقو و سلاح سرد ابزارهایی برای تهدید و آزار زن هستند.
وی با اشاره به اینکه در مواردی نیز خشونت پنهان زنان ممکن است مردها را مورد هدف قرار گیرد، تصریح کرد: شایع‌ترین نوع خشونت در همسران توهین کردن، مقایسه کردن مرد با سایر مردان و یا بی‌توجهی به تربیت فرزندان است.
این مدرس دانشگاه بابیان اینکه رفتارها و پرخاشگری‌های آشکار و پنهان منشاء اختلافات خانوادگی دارد، گفت: علاوه بر این زمینه بروز اختلالات روانی در زوج مهیا شده و درنهایت این امر در بی‌توجهی به خصوصیات و ویژگی‌ها و نیازهای فرزندان مؤثر خواهد بود.
کردستانی تأکید کرد: فرزندان این نوع خانواده‌ها علاوه بر اعتمادبه‌نفس پایین فرزندان، آنها را به سمت خودآزاری و میل به خودکشی سوق خواهد داد.
وی گفت: آموزش مهارت‌های زندگی به زوجین و کودکان از سنین پیش‌دبستانی تا دبیرستان برای پایدار ساختن این مهارت‌ها در افراد می‌تواند کاهش آسیب‌های اجتماعی و بروز انواع خشونت‌ها نسبت به همسر و فرزند را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/13435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک میلیون و 232 هزار لرستانی زیر چتر حمایت بیمه سلامت

مقاوم سازی 75 درصد از واحد‌های مسکونی روستایی لرستان

مبارزه علیه آفات زراعی و باغی بروجرد در سطح بیش از 35 هزار هکتار

آسفالت 87 کیلومتر از راه‌های روستایی لرستان

مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در 400 هکتار از اراضی لرستان

راهپیمایی جمعه خشم در همه شهر‌های لرستان برگزار می‌شود

خوابیدن به پاکسازی مغز از ضایعات متابولیک کمک می‌کند

برنامه‌ریزی برای تولید 100 هزار تن گوشت مرغ در لرستان

واژگونی اتوبوس مسافربری در یزد حادثه ساز شد

20 کشوری که بیشترین جمعیت زاغه نشین را دارند

رئیسی اسرائیل را تهدید به پاسخ شدیدتر کرد

کنایه سنگین نماینده مجلس به رئیسی درباره قیمت دلار

کشف و ضبط 100 قبضه اسلحه شورشی و شکاری در لرستان

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

توزیع 34 هزار تن آرد خانه پزی در بین روستائیان لرستان

نماینده فارس در اندیشه صدرنشینی لیگ برتر هندبال کشور

جو آرام و پایدار برای آسمان لرستان

رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان

برگزاری راهپیمایی جمعه خشم، 31 فروردین در لرستان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

دلیل عجیب و متفاوت یک مرد برای خفه کردن همسرش

دو هزار و 969 کیلوگرم فرآورده خام دامی در لرستان معدوم شد

آبشار بیشه لرستان، گنجینه‌ای دیدنی در دل جنگل‌های بلوط

نیرو‌های مسلح ایران اسلامی در اوج قدرت آفندی و پدافندی هستند

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

تاریخ افزایش کرایه حمل و نقل عمومی اعلام شد

دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در خرم‌آباد

پلمب مطب یک پزشک در کوهدشت/ پزشک متخلف 11 میلیارد ریال جریمه شد

تمدید مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیک تا پایان اردیبهشت‌ماه

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

ماجرای ماشین پلیس های دوربین دار در تهران

رژه مقتدرانه ارتش جمهوری اسلامی در لرستان

گزارش تسنیم از رژه مقتدرانه ارتش در لرستان + فیلم

پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در ایستگاه 60درصد پیشرفت فیزیکی

72 درصد مصوبات سفر رئیس جمهوری به لرستان اجرا شده‌اند

این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!

243 خانوار روستایی لرستان به اینترنت پرسرعت متصل شدند

پرسپولیس نه؛ من برای قوم بزرگ لر تیمداری می کنم! |‌ نتوانیم میزبانی کنیم انگیزه ام از بین می رود

اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در بروجرد

نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم‌آباد روی میز فرمانداری

بهره‌برداری از 71 طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

هشدار جدی پلیس درباره سفر به استان های جنوبی

باران، رگبار و رعد و برق در انتظار این استان هاست

کشف 2 میلیارد ریال کالای قاچاق در دورود

برگزاری سومین یادواره سردار شهید سید محمد حجازی در کوهدشت